Terwijl de wereld nog applaudiseert voor zijn eerste album Amir, wordt er in Tamino's Antwerpse appartement gewerkt aan een tweede album. Vanaf vandaag mogen we ons dan eindelijk gelukkig prijzen met zijn album Sahar (Arabisch voor 'net voor zonsopgang').

Op Sahar herarticuleert Tamino de Arabische oed, het instrument van zijn grootvader Muharram Fouad, een van Egyptes meest gevierde zangers en acteurs, tot een meer 'typisch' indierock instrumentarium. In combinatie met zijn warme stem onstaat er een sonisch landschap dat rijk, gelaagd en spookachtig is. Sahar is waar de romantiek en tragiek van Jeff Buckley samenkomt met een kosmopolitische en esthetische gevoeligheid - een moeiteloze vermenging van Europese, Amerikaanse en Midden-Oosterse invloeden.

De plaat wordt ondersteund door medewerkers Colin Greenwood (Radiohead-bassist), producer/engineer PJ Maertens en drummer Ruben Vanhoutte. Er is nog een andere speciale gast te horen op dit album: het nummer Sunflower is een duet waar niemand minder dan Angèle op te horen is. Eerder kregen we de nummers The First Disciple, Fascination en You Don't Own Me cadeau en deze zijn terug te vinden op Sahar.

Live

Tracklist Sahar

  1. The Longing
  2. The Flame
  3. You Don’t Own Me
  4. Fascination
  5. Sunflower ft. Angèle
  6. The First Disciple
  7. Cinnamon
  8. Only Our Love
  9. A Drop of Blood
  10. My Dearest Friend and Enemy

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over