Tamino is terug. Na bijna drie jaar stilte kondigt de Belgisch-Egyptische artiest zijn terugkeer aan met de nieuwe track The First Disciple en ook een fantastische clip, waarin het verleden, het heden en de toekomst samenvloeien. Het ene moment bespeelt Tamino de Arabische oed, omringd door een leger ravers en muren bedekt in graffiti. Het andere moment wordt hij opgeslokt door de glitchy lichten van de club. The First Disciple is vandaag Catch of the day bij Studio Brussel.

Bassist Colin Greenwood (Radiohead) vergezelde Tamino de laatste jaren al op het podium en nam de baspartij van The First Disciple voor zijn rekening. Drummer Ruben Vanhoutte (DIRK., Faces On TV) speelde de drums in. De Belgische producers PJ Maertens en Jo Francken werkten samen met Tamino aan het nummer. De video voor The First Disciple werd geregisseerd door Bastiaan Lochs & Jonathan Van Hemelrijck.

Tamino's debuut Amir luidde de komst in van een artiest die ondanks zijn jonge leeftijd volledig gevormd leek. In de media werden onmiddellijk gelijkenissen getrokken met een jonge Jeff Buckley.

Tamino combineert de intensiteit en breekbaarheid in zijn krachtige stem met een orkestratie die een sterke hommage brengt aan zijn Egyptische roots. Het is geen verrassing dat de klanken van het Midden-Oosten als een rode draad door Tamino's muziek lopen. Zijn grootvader, Muharram Fouad, was één van de meest gevierde zangers en acteurs van Egypte. Toen Tamino zijn grootvaders oude gitaar cadeau kreeg, startte zijn muzikale reis.

In Europa speelt Tamino voor uitverkochte zalen met duizenden toeschouwers, waaronder in 2019 een opmerkelijke show in de Lotto Arena (capaciteit 8000) in zijn thuisstad Antwerpen. The First Disciple is de fascinerende terugkeer van deze meeslepende artiest. Ondanks alle lofbetuigingen aan de start, voel je dat zijn reis nog maar net begonnen is.

Luister naar The First Disciple

“Tamino possesses a voice that carries the hypnotic, immediate power of something much more ancient.”NPR

“With high-fashion kudos and thrift-store panache, Belgian singer Tamino is a pop star for our times”British GQ

“Using music to convey deeper messages, [Tamino wraps] his ideas in melancholic indie rock and a soaring falsetto”The Guardian

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over