Tele Ticket Service zet vrijdag 7 april een eerste stap in de strijd tegen de woekerhandel in tickets. Bij het binnenkomen van het Antwerps Sportpaleis zullen een aantal bezoekers van de Holiday on Ice-show ‘Fantasy’ hun ticket extra moeten voorleggen. Met verschillende types van handscanners zal de barcode op deze tickets worden ingescand.

Op 17 maart sloten minister van Economie Marc Verwilghen, concertorganisator Live Nation en ticketverkoper Tele Ticket Service een “gentleman’s agreement” over de woekerhandel in tickets. Zij legden een gedragscode vast die van toepassing zal zijn op concerten en evenementen met een hoog risico op illegale doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen. Eén van de maatregelen is dat tickets voortaan een barcode zullen meekrijgen zodat illegaal verhandelde tickets vlot herkend kunnen worden. Toegangskaarten mogen immers niet doorverkocht worden zonder de toestemming van de organisator of de ticketverdeler. Tickets die op het internet doorverkocht worden, zullen ongeldig worden gemaakt. Als een scanner aan de ingang van het evenement een geweigerde barcode herkent, mag de bezitter van het ticket er niet in.

Vrijdagnamiddag 7 april doet Tele Ticket Service een eerste test van verschillende types van handscanners. Alle tickets voor de show “Fantasy” van Holiday on Ice in het Antwerps Sportpaleis kregen een barcode mee. Voor aanvang van de show, vrijdag om 14.30 uur, zullen aan drie van de zes ingangen controles gebeuren van deze barcodes. Naargelang van de bekomen resultaten zijn bijkomende tests mogelijk bij de show op vrijdagavond of de shows op zaterdag.

Na deze eerste technische test zal een volgende test plaatsvinden op 1 juni aan het Koning Boudewijnstadion bij het optreden van de Rolling Stones. Een volgende proef gebeurt op 13 en 14 juni op dezelfde plaats, bij het concert van Robbie Williams. Bedoeling is dat het controlesysteem volledig klaar is tegen 29 juni, de dag waarop Rock Werchter van start gaat. De met minister Verwilghen afgesproken gedragscode gaat dan in voege.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: