Heel het land staat op zijn achterste poten want Koningin Fabiola doet aan belastingontduiking. “Ongezien”, klinkt het overal. Maar wat vooral verontrustend is, is dat de geslepenheid maar toevallig aan het licht kwam. “Blijkbaar zijn er in ons land nog mensen die de bijlagen van het Staatsblad lezen. Gelukkig, anders hadden we dit nooit geweten”, aldus Herman Matthijs, professor Openbare Financiën. “De bal is aan het rollen”, vervolgt Matthijs. “Boudewijn zou trouwens voor zijn overlijden ook zo een stichting hebben gemaakt, waar geld zou ingezeten hebben. En neen, we hebben geen concrete bewijzen. Maar die zijn er nooit bij het Hof omdat er niks wordt bijgehouden.” En de balt rolt nog verder: “Zaken die zijn opgericht in het buitenland of daar zijn belegd, zullen we nooit aan de weet komen”. Het enige getal dat in het verleden door het koningshuis zelf naar voor werd geschoven inzake hun fortuin, is 12,4 miljoen euro. “Geen kat die dat gelooft”, zeggen royaltywatchers en financieel experts. “Het is meer. Wellicht gaat het naar de 200 miljoen euro.”

Van rivaal tot vriend
Op 18 oktober tekent Mark Cavendish een contract bij de wielerploeg Omega Pharma-Quick-Step. Zo wordt hij een ploegmaat van zijn eeuwige rivaal Tom Boonen. Tot dan waren ze water en vuur, vandaag geven ze hun allereerste dubbelinterview. In het Engels, want het Nederlands van Cavendish is nog niet optimaal. Tom Boonen: "Wij zijn twee sterke persoonlijkheden. En Mark zocht in zijn eerste profjaren een concurrent om tegen te strijden. Maar ik hou daarvan. We waren rivalen, maar we hebben altijd respect voor elkaar gehad. Dit zijn de eerste twee maanden waarin we elkaar eigenlijk leren kennen.” En die kennismaking bevalt Cavendish: “Als je Boonen ziet trainen, zie je dat zijn zeges er niet door geluk komen, maar door hard werken. Om eerlijk te zijn, ik wist niet hoe professioneel jij bent. In alles. Voeding, kracht, training. Zo zie je waarom hij wedstrijden wint.”

De dierenkliniek
Honden, katten, maar ook muizen, vogels, kippen, duiven en vissen gaan tegenwoordig naar de dierenarts. De laatste 10 jaar is de dierengeneeskunde sterk geëvolueerd. De beestjes krijgen een behandeling volledig op mensenmaat. “De mogelijkheden zijn oneindig.” vertelt dierenarts Johan Van Ommen, ”Waterhoofdjes, heupprotheses, pacemakers, chemotherapie en zelfs kunsttestikels voor honden. Je kan het zo gek niet bedenken.” Een van de patiënten is de familie Vergucht. Zij zitten in de wachtzaal met 2 zieke papegaaien en een parkiet. Parkiet Romeo heeft een gezwel op zijn vleugels en moet onder het mes. Papegaai Jacko z’n snavel is te lang snavel en moet weer in model worden gebracht. Papegaai Ria heeft kromme poten en laat röntgenfoto’s nemen.

Telefacts vanavond om 21.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: