Telefacts Zomer kijkt achter de schermen van één van de meest exclusieve kraamklinieken van Europa: het Portland-ziekenhuis in Londen. Erg populair bij the rich and famous. Sterren zoals Victoria Beckham en Kate Winslet zijn er bevallen. Een verblijf kost er minstens 13.000 euro maar kan makkelijk oplopen tot 50.000 euro voor enkele dagen. Maar je bevalt er dan ook in pure luxe, rijke klanten worden bediend door een legertje artsen, koks, vroedvrouwen en schoonmaaksters.

Janene Madden staat aan het hoofd van het ziekenhuis: “We krijgen klanten van over de hele wereld en van elke achtergrond. Regelmatig zien we hier prinsessen uit het Midden-Oosten. Het zijn vrouwen die krijgen wat ze willen. En dat willen wij ze ook geven. Als ze tien of twintig extra kamers willen, kan dat.” De keuken lijkt wel een sterrenrestaurant. Paul is de hotelmanager: “We kunnen foie gras serveren, kreeft, oesters, als mensen dat vragen. We hebben ook prachtige champagnes. Niet elk ziekenhuis heeft Dom Pérignon.

Een van de vrouwen die komt bevallen is Hui, ze behoort tot de high society in China. Vijf jaar geleden verhuisde ze naar Londen. Hui betaalt net geen 52.000 euro voor een verblijf van 4 nachten in het Portland. In de meeste ziekenhuizen moeten moeders zelf voor hun baby zorgen, maar hier kunnen baby's ook verzorgd worden door het personeel, want er is zelfs een crèche met dag- en nachtopvang. De reden waarom Hui voor het Portland heeft gekozen, is het feit dat ze hier zonder discussie met een keizerssnede kan bevallen. “Ik ben te bang om mijn baby eruit te persen. Dat moet pijn doen.

Blijft de vraag of één van de meest intieme maar ook pijnlijke momenten in een vrouwenleven moet aanvoelen als een verblijf in een vijfsterrenhotel?

5 sterren baby’s, op dinsdag 12 juli 2016 om 22.05 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over