Er zijn dierenvrienden en dierenverzamelaars. Die laatste categorie komt aan bod in Telefacts Zomer op donderdag 12 juni 2014 om 21.50. Dierenverzamelaars spenderen elke seconde van hun dag aan de verzorging van teveel honden, katten, slangen, kippen of zelfs egels. Wat vaak begint als een uit de hand gelopen hobby, vult na verloop van tijd elke seconde van hun dag. De rest van het gezin moet zich aanpassen, of ze dat nu willen of niet.

Als je dierenliefde combineert met verzamelwoede, dan krijg je toestanden zoals thuis bij Mavis, een Britse dame op leeftijd. Vijf jaar geleden redde ze vijf baby-egels van de dood. Wat begon bij vijf achtergelaten egeltjes, groeide echter uit tot een heus opvangtehuis. “Sindsdien probeer ik zoveel mogelijk egels thuis te verzorgen. Als ik me verdrietig voel, pak ik een egel op en daar kikker ik van op”, vertelt Mavis. De teller staat intussen op 2000.

Ook Debb koestert een bijzondere affectie voor dieren. Ooit was ze een succesvolle zakenvrouw, maar nu renteniert ze en draagt ze zorg voor zieke kippen. Haar verzameling begon toen ze 60 kippen redde uit een boerderij. De beesten hadden bijna geen pluimen meer en hadden nog nooit daglicht gezien. Nu mogen de kippen vrij rondlopen op het domein van Debb en haar man en zelfs binnen in hun sjieke Engelse landhuis. Ze zitten in de keuken, op het aanrecht, in de zetel, op de salontafel,… Of haar man dat nu wil of niet, Debb vertroetelt ze als haar eigen kinderen.

Mavis en Debb zijn zeker geen zeldzaamheden. Verder in de uitzending leggen nog twee andere families uit waarom ze respectievelijk een zestigtal honden en een twintigtal reptielen verzamelen.

Beestig druk in huis. Op donderdag 12 juni 2014 om 21.50 in Telefacts Zomer bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over