De Seven Seas Explorer, het meest luxueuze cruiseschip van de wereld, bouwen is een titanenwerk. Het schip moet groot, veilig én exclusief zijn. Maar het moet vooral snel klaar zijn, want de gigantische investering van 405 miljoen euro moet renderen. Telefacts Zomer neemt de kijker op dinsdag 21 juli om 21.55 mee doorheen het bouwtraject van dit luxe cruiseschip tegen de klok.

Tijdens de bouw van de Seven Seas Explorer komen de ontwerpers voor heel wat problemen te staan. “Gewicht is één van de grootste bezorgdheden",verklaart de hoofdontwerper. "Het meeste gewicht moet in de lagere dekken komen. Als je voor stenen vloeren kiest, moet je dat op de bovenste dekken beperken. Hoe hoger je gaat, hoe lichter de materialen die je gebruikt”. Maar de duurste en chiqueste suites zitten helemaal boven op het dek, en die vragen net de meest luxueuze afwerking. Het wordt een race tegen de klok.

En op donderdag 23 juli is er om 21.45 nog meer luxe en extravagantie, want Telefacts Zomer reist naar Florida Keys. De eilandjes ten zuiden van Miami staan voor veel Amerikanen synoniem voor vrijheid, feesten, duiken, zon en drank. Maar ook voor optochten, verkleden en losbandige feestjes. Op Florida Keys is alles toegestaan en dan vooral tijdens het Fantasy Fest. Elk jaar komen duizenden nudisten naar dit unieke festival. Wat in de rest van de Verenigde Staten onmogelijk en onaanvaardbaar lijkt, is in Florida Keys het handelsmerk geworden.

En de Keys zijn ook een plek van extremen. De vastgoedprijzen liggen er dubbel zo hoog als in de rest van de VS. De armen mogen er wel werken, maar een woning kunnen ze vaak niet meer betalen. De superrijken hebben er dan weer een een privé-eiland en baden er in luxe.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over