Extravagante Bollywood-huwelijken, luxejachten, dure diners en poepsjieke landhuizen. In India pakken miljonairs graag uit met hun geld.

India heeft het grootste aantal miljonairs ter wereld, na China en de Verenigde Staten. Het aantal superrijken is er de laatste jaren spectaculair toegenomen. De economie in India boomt, maar van de nieuwe rijkdom profiteert alleen een kleine toplaag. In Telefacts Zomer brengt Julie Colpaert een portret van een paar van die verse miljonairs, de zogenaamde nieuwe maharadja’s.

Sommige zijn piepjong, zoals de 20-jarige Evan Luthra. “Dit zijn mijn doelen. Op mijn 21ste wil ik 800.000 euro per maand verdienen. Op mijn 22ste 800.000 per week en op mijn 23ste 800.000 per dag.” Of de 53-jarige Gautam Singania, ’s werelds grootste producent van kostuums uit wol. “Ik heb alles al bereikt, dus ik wil enkel het allerbeste.”

Maar in een land waar het grootste deel van de bevolking in armoede leeft, kan het luxe leventje van de selfmade miljonairs en rijke erfgenamen wel voor controverse zorgen.

De nieuwe maharadja’s, donderdag 2 augustus om 22.10 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over