De Nigeriaanse zussen Cuppy en Temi Otedola leiden een ‘shuttleleven’. Ze vliegen constant heen en weer tussen Lagos, New York, Dubai en Londen. De familie Otedola is bijzonder succesvol in Nigeria en behoort er tot de top. In Londen is deze Nigeriaanse elite aan een opmars bezig. Ze treffen elkaar in de meest exclusieve clubs, gaan naar de meest luxueuze boetieks en tafelen in sterrenrestaurants. Telefacts Zomer dompelt zich onder in het leven van de Nigeriaanse happy few.

Ook Ocee en Ozee Mbadiwe behoren daartoe. Ze hebben hun rechtenstudies afgemaakt aan een Britse universiteit en genieten nu van hun jetsetleven, zowel in Nigeria, als in Londen. Ozee: “Nigerianen houden van luxe. Als we het ons kunnen permitteren, dan geven we het uit. Aan auto’s, jachten… zelfs aan een eiland. Ik ben al vaak naar exclusieve feestjes geweest waar ook voetbalsterren en andere beroemdheden aanwezig waren, daar wordt op een avond toch al gauw 22.000 euro en meer uitgegeven.”

“Wie aan Nigerianen denkt in Londen, denkt vaak aan buschauffeurs of poetsvrouwen. Maar we vergeten dat het de rijke Nigerianen zijn die hier immense uitgaven doen.” Aan het woord is Alexander Amosu. Alexander is een selfmade miljonair én een Nigeriaan. Hij heeft een fortuin van 40 miljoen euro vergaard door smartphones en gadgets om te toveren tot unieke luxeartikelen voor superrijken. Het gros van zijn klanten is, net als hijzelf, Nigeriaan. Hij gaat voor hen telkens op zoek naar iets unieks.

Van Lagos tot Londen, dinsdag om 22.15 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over