Wie echt tot de internationale jetset wil behoren, moet gewoon een huis hebben in London. De voorbije 10 jaar hebben buitenlandse investeerders voor 130 miljard euro vastgoed in de Britse hoofdstad gekocht. Of dat na de Brexit ook zo zal blijven, is nog maar de vraag. Maar voorlopig is Londen hotter dan ooit.

In Telefacts Zomer laat Julie Colpaert mensen binnenkijken in de meest exclusieve minipaleizen. Vaak gemeubeld en al helemaal ingericht gekocht, liefst met meubels die niemand anders heeft. En dat zorgt voor een felle strijd tussen de beste interieurontwerpers, die allemaal een plaatsje willen veroveren in het adresboekje van de miljonairs. Juliette Thomas werkt dag en nacht in haar interieurzaak. “Mijn cliënteel gaat van koninklijke families tot erg jonge mensen die hun eigen fortuin hebben vergaard en goed geboerd hebben. Dan heb ik het over internationale dj’s en voetballers. Ze stappen binnen en zeggen: we willen drama en overdaad. En dan zeg ik: wel, dan zit je goed.”

We volgen Juliëtte bij de afwerking van het landhuis van een rijke Russische miljonair. Om alles in orde te brengen, kreeg ze een budget van 650.000 euro. Maar de kroonluchter met 25.000 kristallen raakt maar niet opgehangen. Je huis zo uniek mogelijk inrichten kan zeer ver gaan: je kan zelfs je persoonlijke huisgeur laten ontwerpen voor tienduizenden euro’s.

De meest exclusieve huizen van London, donderdag om 22.10 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over