Voor sommigen mag een huisdier al iets meer zijn dan een kat, hond of cavia. Zoals voor Svetlana en Youri. Zij zijn zot van Stepan, een kolos van een bruine beer. “Hij weegt 350 kg. Hij kwam hier aan als welpje en sindsdien ontfermen wij ons over hem.”

Jilly is dan weer het troeteldier van de Australische Vicky. “Als ze me zou aanvallen, dan verdrinkt ze me zo in dat bad.” Jilly is natuurlijk niet zomaar een huisdier, maar een 2 meter grote zoetwaterkrokodil. Het soort dat jaarlijks in Australië tientallen menselijke slachtoffers maakt. Vicky heeft overigens niet alleen Jilly, maar nog twee andere krokodilachtigen, die allemaal los mogen lopen in huis. “Ze moeten leren hun territorium te delen met mij. Dan eten ze me minder snel op.

Soms hebben grote huisdieren een hoog knuffelgehalte. Dat gaat zeker op voor Cody, die gewoon mee in de woonkamer mag leven van Mike en Valerie in het Amerikaanse Minnesota. “Cody is een pracht van een Amerikaanse buffel. 1 ton weegt hij. Een schatje, alleen beseffen we dat als hij zou panikeren, we allemaal vertrappeld kunnen worden”, aldus zijn baasje. Cody houdt er overigens van om gewassen te worden. Niet gewoon met de tuinslang, maar in een handcarwash met de hogedrukreiniger.

XL-huisdieren, dinsdag 7 augustus om 22.15 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over