Julie Colpaert geeft in Telefacts Zomer een blik achter de schermen van de Regal Princess, één van de grootste luxecruiseschepen ter wereld.

Met 19 verdiepingen, 1800 kajuiten en plaats voor meer dan 3500 passagiers. Bovendien zijn er 16 restaurants aan boord en zelfs een theaterzaal met 800 zitplaatsen. Hoe verloopt de organisatie aan boord van zo’n gigantisch schip? En wie zijn de passagiers die resoluut kiezen voor deze manier van reizen?

Voor Rusty en Martha is op cruise gaan bijna een verslaving. Het koppel heeft al meer dan 8 jaar van hun leven op een cruiseschip doorgebracht. “Ik maak al cruises sinds ik zo'n vier jaar oud was. Het zit dus in mijn bloed. Als de hoorn weerklinkt, gaat mijn adrenaline...”. Brian en Phillip daarentegen hebben het cruisen nog maar net ontdekt. Voor hen is het een droomvakantie. “We dachten dat cruisen iets was voor pasgetrouwden, dikkerds en bejaarden. Maar je zit in een vijfsterrenhotel en wordt elke dag wakker in een ander land. Het is fantastisch.”

Op de Regal Princess werken ook 1400 bemanningsleden. Ze wonen en werken echt elke dag, 7 op 7. Achter de schermen ontmoeten we Timothy die aan de receptie werkt en Dulcie die elke avond in een voorstelling danst: “De wereld rondreizen en dansen op zo'n schip, daar heb ik altijd van gedroomd.”

Ook chef-kok Shaun doet z’n job met passie in één van de grootste keukens ter wereld. Zijn team van 300 personeelsleden heeft het razend druk met het voeden van de 5000 passagiers en bemanningsleden. “Op het schip vergeet je of het maandag, dinsdag of vrijdag is. Voor ons is het elke dag maandag, negen maanden lang.”

Op droomcruise, dinsdag in Telefacts Zomer om 22.10 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over