Julie Colpaert vertelt donderdag in Telefacts Zomer het verhaal van de Britse tv-presentatrice Anna Ryder Richardson. Een succesvolle vrouw die alles heeft, maar zich toch niet gelukkig voelt. Een midlifecrisis loert om de hoek. Tot ze op haar 44ste samen met haar man besluit een zoo te kopen. Maandenlang volgt een cameraploeg Anna terwijl ze samen met haar familie de totaal verloederde zoo probeert te renoveren en rendabel te maken…

En de familie heeft handenvol werk. Een gibbon die in een betonnen kooi zit, zieke kamelen, uilen die in een te kleine kooi leven waardoor ze niet kunnen vliegen. Bij het neerhalen van een aantal muren, blijkt bovendien dat er een slang huist. Het is één van de twee giftige dieren die ontsnapt zijn bij de vorige eigenaars. Er moet er dus nog ergens eentje rondkruipen, beseft Anna. En het is niet de enige enge ontdekking. In de diepvries vindt Anna een dode aap, twee slangen, een geit en een bizonkalf.

Anna en haar man betalen 1.300.000 euro voor de zoo maar ook de kosten van de renovatie swingen de pan uit. Drie maanden geven ze zichzelf om de zoo te renoveren en open te stellen voor publiek. Maar halen ze die deadline wel?

Het verhaal van Anna doet wat denken aan dat van de film ‘We Bought a Zoo’ met Matt Damon en Scarlett Johansson uit 2011. Die film was gebaseerd op een ander echt gebeurd verhaal, en zwaar met een Hollywoodsaus overgoten.

Koop je eigen zoo, op donderdag 7 juli 2016 om 22.15 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over