De Bonbonnière, in hartje Londen, is de meest exclusieve nachtclub van de stad. Hier worden elke avond flessen champagne van 200.000 euro ontkurkt en verdienen de obers meer dan premier Michel. De club is in handen van Joe Fournier, een multimiljonair die buiten clubs in Londen, ook nachttenten bezit in New York en op het Griekse eiland Mykonos. Voor één keer kreeg een reportageploeg carte blanche achter de schermen van zijn discotheek in Londen. In Telefacts Zomer een verslag.

Niet alleen Fournier verdient veel aan zijn clubs, ook de obers krijgen elke avond massa’s geld. “Sommige van mijn mensen rijden met een Porsche en verdienen vlot 250.000 euro per jaar. Om op te dienen!”, vertelt Fournier. Eén van zijn serveersters bevestigt: “Ik heb ooit een fooi van 1.900 euro gekregen van een man die amper twee biertjes bestelde.”

Maar een nachtclub managen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Joe wil de grootste zijn én blijven en daar wringt het schoentje. De concurrentie in Londen is bikkelhard, elke maand dalen de inkomsten. Joe moet zijn personeel kunnen blijven motiveren om alles op alles te zetten en er keihard voor te gaan. Anders kiest de Londense jetset voor een andere club en zal Joe noodzakelijkerwijs de deuren van de Bonbonnière moeten sluiten.

Exclusieve nachtclubs, donderdag om 22.25 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over