Juwelenzaak Asprey in Bond Street, Londen, is een begrip in de wereld van de luxe. Het minste kleinood kost er al snel 100.000 euro. De zaak bestaat intussen meer dan 200 jaar en is dé plek waar de allerrijksten zichzelf komen verwennen. Asprey maakt alles op aanvraag en op maat van de klant. Voor de eerste keer kreeg een cameraploeg toegang achter de schermen van deze exclusieve boetiek, wat resulteert in de reportage die Telefacts Zomer brengt op dinsdag 19 augustus 2014.

Asprey verkoopt geen bestaande luxemerken. Ze maken alles zelf in zilver, goud, diamanten…wat de klant ook maar wil. “We hebben bijvoorbeeld een ring met een gele diamant. Die is uiterst zeldzaam”, vertelt Craig, al twaalf jaar vaste verkoper bij Asprey. Craig:“De steen kost 3 miljoen euro en zal snel verkocht worden. Maar in het atelier, boven de winkel, werkt de edelsmid aan een felroze diamant van 2,4 karaat voor een verkoopprijs van 5 miljoen euro”.

De winkel is nog maar net open en een van de vaste klanten wandelt al binnen: acteur Samuel L. Jackson. “Telkens wanneer ik in Londen ben, kan ik er niet aan weerstaan om langs te komen’, vertelt de Hollywoodster. Een paar jaar geleden kocht hij hier een massief zilveren kluis in de vorm van een gorilla. Samuel L Jackson: “Ik hou ervan om naar dat beest te kijken. Als ik thuis ben, kan ik er uren van genieten”.

Wanneer een medewerker van de koninklijke familie van Saoedi-Arabië telefoneert om te melden dat één van de prinsessen wil langskomen, wordt boetiek Asprey gesloten. Zo kan de prinses zich in alle rust kan laten verwennen.

Shoppen met de allerrijksten: dinsdag 19 augustus 2014 om 22.00 in Telefacts Zomer bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over