In de Hamptons, een badplaats nabij New York, hebben zowat alle rijke New Yorkers een exclusief buitenverblijf. Eén inwoner springt er hoe dan ook tussenuit: Ivan Wilzig, de man met een gigantisch kasteel die zich kleedt als een superheld en zichzelf Peaceman noemt. Op donderdag 19 juni 2014 brengt Telefacts Zomer een portret van deze decadente multimiljonair en zelfverklaarde wereldverbeteraar.

Peaceman, Ivan Wilzig in het echte leven, is de zoon van een steenrijk zakenman. Onder druk van zijn vader werkte Ivan jarenlang als bankier, tot hij er genoeg van had en zich binnen koopt in de entertainmentwereld. Onder zijn artiestennaam Sir Ivan hoopt hij een nieuw leven te beginnen.

Sir Ivan: “Toen ik in de entertainmentsector stapte, stond ik heel sterk dankzij de rijkdom van mijn vader. Ik kon me werkelijk alles veroorloven”. Vandaag covert hij hippieliedjes uit de jaren ’60 met een stevige beat onder. Maar Ivan wil niet alleen de boodschap van wereldvrede uitdragen via zijn muziek, hij gaat ook daadwerkelijk de straat op om de wereld te verbeteren. Zo geeft hij schoolboeken aan kinderen uit kansarme wijken en geeft hij daklozen te eten.

De vraag is wat er met de zelfverklaarde wereldverbeteraar gebeurt zodra hij zich terugtrekt in zijn kasteel. Eens achter gesloten deuren, gooit hij immers het geld door ramen en deuren. Sir Ivan heeft huispersoneel, een persoonlijke chauffeur en staat bekend als de man die de meest excentrieke feestjes geeft van New York en omstreken. “In het kasteel van Sir Ivan lopen er continu naakte vrouwen rond. Ze zwemmen naakt, of lopen gewoon naakt rond in het huis. Het is ongelofelijk”, vertelt zijn chauffeur.

Telefacts Zomer werpt een opmerkelijke blik achter de poorten van het kasteel van de decadente multimiljonair Sir Ivan, de ex-bankier die zelfverklaarde wereldverbeteraar werd.

Sir Ivan, de decadente multimiljonair en zelfverklaarde wereldverbeteraar in één: donderdag 19 juni 2014 om 21.50 in Telefacts Zomer bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: