Als je man een miljonair is, dan ziet je leven eruit als een sprookje. Wonen doe je in een kasteel met een Bentley voor de deur en een jacht voor als je op reis wil. Maar ook aan sprookjes komt een einde. En hoe meer geld er is, hoe steviger het juridische gevecht. Scheiden is een strategische aangelegenheid bij miljonairs.

Cliënten plannen echtscheidingen. Ze zoeken me lang op voorhand op. Ze vragen om raad en ze plannen hun vertrek. Meestal 18 maanden voor ze de scheiding aanvragen.” - Davina Katz, echtscheidingsadvocaat.

Michelle Young vroeg meer dan tien jaar geleden de scheiding aan van haar man, multimiljonair Scot Young, nadat bleek dat hij een affaire had en zogezegd al zijn geld was kwijtgeraakt na een slechte zakendeal. Volgens haar heeft hij zijn geld verstopt.

Je ziet hier een lijst van de eigendommen en het bezit van in totaal 450 miljoen euro, met hem als wettelijke eigenaar. En hij zei dat hij blut was?” - Michelle Young.

De rechter heeft Michelle na jaren procederen gelijk gegeven. Maar ze heeft nog altijd geen cent gezien. Vechten deze vrouwen voor waar ze recht op hebben of zijn ze gewoon uit op elk miljoen dat ze kunnen krijgen? Telefacts Zomer zoekt het voor u uit in de reportage Bedrogen, maar niet Berooid.

Bedrogen maar niet Berooid, donderdag 23 augustus om 22.20 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over