Telefacts Zomer sluit dit seizoen af met een special. De laatste twee reportages op dinsdag 25 en donderdag 27 augustus vormen samen de Belgische tv-première van Fucking Perfect: het intieme en eerlijke portret van sterrenchef en tv-persoonlijkheid Sergio Herman. In programma’s zoals Mijn Pop-uprestaurant! lijkt de Zeeuw nooit uit zijn rol te vallen. Altijd blijft hij de culinaire oppergod, met telkens weer een straffe reactie klaar als één van de kandidaten klungelt. De Nederlandse regisseur Willemiek Kluijfhout volgde hem wekenlang op de voet met haar camera en kreeg op veel onbewaakte momenten de echte Sergio in beeld, onder meer met exclusieve beelden van Sergio met zijn vrouw Ellemieke en hun kinderen.

Zo zijn de camera’s erbij wanneer Herman de zeer verrassende en ingrijpende beslissing neemt om met zijn restaurant Oud Sluis te stoppen op het toppunt van zijn roem, te zien in deel 1 op dinsdag 25 augustus. Sergio kiest voor zichzelf, voor zijn gezin en voor minder werk. Maar voor het zover is, zien we hem worstelen met verschillende vragen. Hij wil het rustiger aan doen, maar ondertussen weet de kijker beter. Een perfectionist zoals Herman gunt zichzelf nooit rust. Ook zijn vrouw Ellemieke is er zeker van: een kok verliest nooit zijn drive. De weken voor Oud Sluis dichtgaat, wil hij dan ook nog één keer schitteren met een nieuw menu: een hommage aan zijn vader die hem alles leerde in de keuken. Zo wordt Fucking Perfect naast een document over het drukbezet en hectisch leven van een top-chef ook een familiegeschiedenis van koppige Zeeuwen.

Ook in deel 2 op donderdag 27 augustus maken we een stukje geschiedenis mee: de laatste avond in Oud Sluis, het toprestaurant dat Sergio Herman 25 jaar runde en definitief sluit op het hoogtepunt van zijn succes. Geëmotioneerd neemt hij afscheid van zijn personeel van Oud Sluis, maar ook na de sluiting komt er voor Herman geen rust. In Antwerpen wacht al een nieuwe uitdaging met The Jane, een volledig nieuwe zaak in een pas gerenoveerd oud pand. Midden in alle drukte door de opstart van The Jane, bekent Herman dat hij zin heeft om nóg iets te beginnen. Iets simpel en eenvoudig, maar toch wel opnieuw eten met ballen… Perfectionist Sergio Herman is duidelijk niet te stoppen.

Sergio Herman, Fucking Perfect in Telefacts Zomer bij VTM:

  • Deel 1 op dinsdag 25 augustus 2015 om 22.00.
  • Deel 2 op donderdag 27 augustus 2015 om 22.00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over