Hoe voelt het om te sjouwen met de inboedel van de superrijken? Telefacts Zomer met Julie Colpaert volgt de verhuizing van enkele miljonairs. Eénmaal zij besluiten te verhuizen, begint een logistieke operatie die makkelijk een paar maanden duurt. Exclusieve spullen, kunstwerken van honderdduizenden euro’s, alles moet zorgvuldig worden verhuisd. En je kan als verhuisfirma maar beter zorgen dat alles vlot verloopt, want de jetset is veeleisend en accepteert geen enkele fout.

“Een luxe verhuizing kan tot 40.000 euro kosten. The sky is the limit. Het stressniveau ligt dan ook erg hoog voor ons, net onder sterven of scheiden”, zegt een medewerker van Doree Bonner International, één van de grootste verhuisbedrijven voor de Britse jetset. “Onze rijke klanten gaan van eerste klasse voetballers, tot popsterren en zelfs leden van de koninklijke familie.”

Interieurontwerpster Yvette heeft vier weken lang twee mensen in dienst om al haar dozen in te pakken, zo maar eventjes 700 stuks vol kunst, antiek en uiteraard ook veel kleding, want Yvette is gek op shoppen. “Ik heb meer dan 200 paar schoenen en waarschijnlijk meer dan 600 jurken. Dat moet ook allemaal verhuisd worden.” En dan heeft Yvette ook nog enkele schilderijen. “Ik heb net vernomen dat alles samen 214.000 euro waard is. Eén ervan is 114.000 euro waard. Daar blijf ik bij als het ingepakt wordt.”

De verhuizers staan voor de ultieme test. Komt alles zonder beschadigingen terecht? Yvette: “Ik ben heel kwaad, mijn exclusieve eettafel van 7000 euro is kapot. Volledig beschadigd.” Wie draait er op voor de kosten? En krijgt iedereen een nieuw droomleven zodra de verhuizers weg zijn?

Verhuizen met de Britse jetset, dinsdag in Telefacts Zomer bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over