De laatste dag is aangebroken. En wie mag er openen, niemand minder dan DVTCH NORRIS uit mijn thuishaven, Antwerpen. Geboren in 1993 is deze Antwerpse rapper op 3 jaar tijd snel opgeklommen tot zelfs support act voor Method Man & Redman. Dit zal voorlopig mijn laatste optreden zijn op de Beck’s Crater stage. Het kleine aantal mensen aanwezig was geen indicatie naar de sfeer die tijdens het optreden aanwezig was. Zowel de artiest als het publiek hebben zich kostelijk geamuseerd.

Op het hoofdpodium, Volcano stage, zullen één voor één acts verschijnen die mijn dag zoveel rijker zullen maken. Voor ik me naar de mainstage begeef, tijd om te stoppen bij de merchandise shop om mijn shirt van Rock Am Ring te halen. Natuurlijk mag ik niet vergeten een shirt aan te schaffen van de band die mij het meeste zal bekoren, Tenacious D. Na al deze jaren kan ik ze eindelijk live bewonderen.

Opgewarmd door Atreyu staan duizenden mensen onder de blauwe hemel Godsmack op te wachten. Eerst de drums, gitaren en uiteindelijk een zalige bas start Godsmack aan “When Legends Rise”. Er waren voor deze man twee hoogtepunten nl. “Batalla de los tambores" met op het einde stukjes van Metal geschiedenis. “Back in Black” van AC/DC en “Enter the Sandman” van Metallica waren mooi, in de voornamelijk op drums gebouwde song, verweven. Ondanks mijn beperkte kennis van deze band heb ik mij wederom kostelijk vermaakt. Tot slot toch één liedje dat ik van begin tot einde kon mee brullen “I Stand Alone”. Altijd leuk als je toch minstens één liedje kan mee schreeuwen.

Hierop volgt alweer een tip van een vriend, Amon Amarth. Ik stel me de vraag: “wie heeft z’n schuurmachine laten opstaan?” Ruwer dan ruw is de stem van de zanger Johan Hegg. Deze Viking Metal is zeker niet voor mensen met een zwak gestel maar neem je de uitdaging aan zal je zeker niet teleurgesteld zijn.

Op deze laatste dag Rock am Ring, is het op de Volcano stage de ene topper na de andere. Tot hiertoe hebben we volgende artiesten al gehad: Atreyu, Godsmack, Amon Amarth. Na de laatst vernoemde is het nu de beurt aan The Bosshoss. Deze country-rockers uit Berlijn zijn een grote ommezwaai van de voorgaande Viking Metal van Amon Amarth. Dit toont nogmaals aan hoe divers en aanvaardbaar van alle soorten muziek de bezoekers van Rock am Ring zijn.

Ik voel me zwak in de knieën, mijn hart bonst bijna uit mijn nek, het is zo ver Tenacious D. Niet om een totale fan-boy te zijn, kan ik het toch niet laten om toch een klein beetje zenuwachtig te zijn. Gaat het alles zijn wat ik verwachte?

Wie ooit heeft gezegd “Napels zien en dan sterven” heeft nooit Tenacious D live gezien. Al mijn verwachtingen werden ingelost. Van “Tribute” tot de afsluiter “Fuck her Gently” heel de show was een feestje van begin tot het einde. Ik heb morgen waarschijnlijk geen stem meer vanwege het meezingen maar het is het helemaal waard.

Nu tijd voor de laatste show van de avond op de main stage, Slipknot komt eraan en met nieuwe maskers. Wat evenaart het volume van Slipknot? Het volume van het publiek evenaart het volume van Slipknot als het zelfs niet luider is. De fans hebben duidelijk lang moeten wachten op hun Slipknot en dan laten ze direct merken door oorverdovend gebrul.

Dat was het dan voor mijn eerste festival ervaring. En wat een ervaring was het, bands gezien die ik niet kende en direct fan van ben. Bands die ik nu weet te waarderen door ze live te kunnen aanschouwen en Tenacious D waar ik al jaren van droom.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over