Tenacious D, dat is het knotsgekke project van twee heethoofden uit de Amerikaanse comedy, namelijk Kyle Gass en Jack Black.

Kyle Gass trekt op 18-jarige leeftijd naar de universiteit van California en voegt zich bij de Actor's Gang van Tim Robbins, waar hij niet veel later een zekere Jack Black tegen het lijf loopt, op dat moment niet ouder dan 16. Geheel onder de indruk start Kyle in 1990 zijn filmcarrière in de cultfilm 'Brain Dead' van Peter Jackson. Vervolgens zien we hem in verschillende films in het genre, zoals 'The Cable Guy', 'Idle Hands' en 'Elf'.

Jack Black schopt het tot de crème de la créme van Hollywood, en is momenteel een gevestigde waarde in de Amerikaanse comedy. Zijn carrière begint in 1992 en omvat films als 'Mars Attacks!', 'Dead Man Walking', 'The Holiday' en recent nog 'Sex Tape'. Jack maakt ook deel uit van de Frat Pack, waartoe komische acteurs als Ben Stiller, Will Ferrell, Steve Carell en Owen en Luke Wilson behoren.

De twee makkers richten in 1994 Tenacious D op en verdienen hun eerste strepen in 1999 met een rol in de gelijknamige televisieserie. In 2001 neemt het shock-duo een eerste album op met Dave Grohl van de Foo Fighters. Daarop volgen nog 'The Pick of Destiny' (2006) en 'Rize of the Fenix' (2012). Ook hun film 'The Pick of Destiny' uit 2006, met muziek uit het album en acteerwerk van onder meer Ben Stiller, Tim Robbins, Amy Adams (Superman) en Ronnie James Dio, is bekend. Live staan ze bekend om hun theatrale grappen en de onweerstaanbare bekkentrekkerij van Jack, in combinatie met het gitaartalent van Kyle.

Hun hilarische en charismatische personages mixen ze met een grote dosis zelfspot, wat bij elk concert opnieuw tot ongewone en waanzinnige rock'n'roll-momenten zorgt, die het publiek keer op keer weten te overtuigen, zoals bijvoorbeeld bij hun prachtprestatie op Rock Am Ring 2012. Met deze onovertroffen livereputatie en drie albums onder de arm vertrekt het duo opnieuw op tournee, waarbij ook een afspraak met de Belgische fans op het programma staat! Op 8 februari speelt Tenacious D in de Ancienne Belgique! De voorverkoop voor dit concert start op vrijdag 24 oktober vanaf 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tenacious D,
Datum: 
Zondag 8 februari 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over