Siberian Times is de derde single uit het album Ten for a Bird van The Antler King. Het is een melancholische en mijmerende song die zich langzaam laat kennen en dan nooit meer loslaat. Siberian Times is een bijzonder weemoedig nummer over de door de klimaatopwarming gedoemde diersoorten zoals ijsberen en pinguïns. Maar ook een beetje over kleine en herkenbare menselijke dingen. Zoals het verloren lopen in je gedachten. Of het wegvluchten in de liefde. En dan heel eventjes alles vergeten. Bekijk de clip hier.

Siberian Times is dus een relevante en actuele soundtrack voor de huidige tijdsgeest. Gezien de thematiek van Siberian Times was het voor Maarten en Esther dan ook een logische stap dat zij hun schouders zouden zetten onder een goed doel dat aansluit bij de inhoud van het nummer.

De juiste partner werd gevonden in WWF en het concreet project zijnde: “Het WWF Otter programma in België” aangaande de terugkeer en monitoring van de otter. De otter werd sinds de jaren 80 voor uitgestorven beschouwd in België. Dit kwam grotendeels door het toedoen van de mens: vroeger de jacht op het dier, en later door habitatverlies: kanalisering van de oevers, industrialisering en vervuiling van het water, daling van het aantal vissen, wegenaanleg, enz…

Sinds 2002 werden er echter opnieuw een aantal otters gespot in België.

Dit komt doordat er in Nederland in 2002 een ambitieus otterplan werd opgezet, waardoor het aantal otters toenam. Enkelen vonden hun weg naar ons land. Het is echter van cruciaal belang voor het voortbestaan van deze otters dat we ervoor zorgen dat zij ook in België genoeg voedsel en rustplekken kunnen vinden. En ook dat ze niet omkomen door één van hun grootste vijanden: onze autowegen.
Om te achterhalen hoe de otterpopulatie evolueert, is het noodzakelijk deze te monitoren. Dit kan door het gebruik van wildcamera’s. Zo’n camera kost natuurlijk geld. Eén wildcamera kost al gauw 250€.

Om een idee te geven: The Antler King haalde op het releaseconcert in de Handelsbeurs al meteen het bedrag op voor 1 camera via de “LollypOtter-actie”(ontvang een lolly voor een vrije bijdrage). Een goede start dus!

The Antler King zal tot begin februari geld blijven inzamelen voor enerzijds de aankoop en plaatsing van wildcamera’s en anderzijds het verbeteren van de habitat voor otters. Er zal een veiling van een huiskamerconcert komen ihkv de warmste week. Er wordt ook verder geld ingezameld tijdens de live concerten via het “lollypOtter-project” en je kan Siberian Times digitaal downloaden voor 1€ of meer.
Al deze opbrengsten gaan integraal naar het gloednieuwe Otter programma van WWF België.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over