Goele Bormans

De theaters en concertzalen moesten al een lange tijd geleden dicht. Producenten zagen producties in duigen vallen en moesten alles in allerijl verzetten. Enkele maanden terug kregen ze een sprankeltje hoop en mochten ze even terug open maar niet voor lang. Ook Deep Bridge zag dit najaar enkele producties in het water vallen zoals de herneming van Sneeuwwitje, de première van The Sound of Music, maar ook hun jaarlijkse traditie: The Christmas Show… Drie jaar geleden brachten ze voor het eerst The Christmas Show naar Vlaanderen in de Lotto Arena. Wegens het grote succes volgde vorig jaar de 2e editie en ook dit jaar stond er een nieuwe show gepland. Maar helaas gezien de zalen nog steeds gesloten waren kon ook dit niet doorgaan. Maar Deep Bridge bleef niet bij de pakken zitten en besloot The Christmas Show naar de huiskamers te brengen. De gebouwen van Deep Bridge werden in allerijl omgetoverd tot een prachtig Winter Wonderland om het decor te vormen van een online show!

Een show online bijwonen zal nooit hetzelfde zijn als er live bijzijn maar toch wist Deep Bridge er de echte kerstsfeer in te brengen. De huiselijke setting bracht Kerst zo in je woonkamer binnen alsof je tussen de artiesten leek te zitten. Een andere ervaring omdat het niet anders kon, maar zeker ook een dikke tien voor sfeer en gezelligheid! Een show in deze tijd opnemen wilt ook zeggen extra covid maatregelen. Zo konden de artiesten niet te dicht bij elkaar staan en konden beeld en geluid niet tezamen opgenomen worden. Een beetje jammer maar helaas anders niet mogelijk door de maatregelen. Deze werden trouwens op ludieke manier ook verwerkt in de show. De Cretsman had namelijk alles voorzien! Hij had een vouwmeter om de 1,5 meter te garanderen, handgel en mondmaskers à volonté. Zelfs een hamer om op de vingers van de overtreders te tikken. Hij hield alles netjes in het oog.

De Cretsman (Stany Crets) mocht ook de show openen vanuit zijn living in Lapland en lapte de show vlotjes aaneen als een echt lappendeken. Aan woordspelingen en mopjes waren er dan ook geen gebrek en ze vormen samen de lapnaad (of ook wel rode draad) doorheen de show. Deze lapzwans bedacht dan ook van alle lapnaampjes om de dingen te herbenoemen en zorgde zo voor veel glimlachen achter de laptops in de huiskamers. Een lapmiddel om een corona eventjes te vergeten was het zeker, maar het bezorgde in ieder geval enorm plezier! Een lapdance van Helle Vanderheyden zat er dit jaar voor de Cretsman jammer genoeg niet in (tot zijn eigen grote spijt moest hij 1,5m afstand houden), maar al een geluk zat hij niet alleen maar samen met zijn Cretsvrouwtje (Ann Van den Broeck) en Cretskind (Penny Crets) in quarantaine. Hij zingt er ook een Antwerps liedje over met de tekst: “Feest zonder vrienden, toneel zonder publiek, ik kan den draai niet vinden, ik ben een beetje ziek”. Een knipoog naar de gesloten theaters en een parodie op ”Lonely this Christmas”.

Naast humor was er uiteraard ook nog muziek en verschillende artiesten. Alle kerstklassiekers passeerden de revue. Openen deed de show met Silent Night, zowel in het Nederlands als Engels gezongen door het kinderkoor. Het koor mocht later in de show nog eens terugkeren om mee te zingen met Christoff die het nummer "een ster" bracht. Hij zong ook nog een Vlaamse versie van “White Christmas”. De Cretsman probeerde hem nog te overtuigen om toch “Witte Cretsmis” te zingen maar helaas.

Maureen Vanherberghen mocht de bekende klepper “All I want for Christmas” zingen. Maar een show zonder dansers zou geen show zijn, dus stond ze op een buiten podium tussen de dansers, volledig coronaproof en het maakte het nummer compleet. Om verschillende podia te hebben werd van alle ruimtes gebruik gemaakt. De kleedkamers vormden zo een leuk decor voor Santa Baby door Helle en Jingle Bell Rock door Laurenz Hoorelbeke. Een leuke setting die ons meteen al een glimp bezorgde van de schitterende jurken en kostuums voor de avond. De prachtige jurken maakten het plaatje toch echt wel af en bracht ons helemaal in de feeststemming, een dikke pluim dus voor de stylist van dienst, Christophe Coenegrachts. Helle straalde helemaal in haar jurk, maar dat kan ook liggen aan het feit dat ze met haar bubble mocht zingen op het podium. Haar partner Nordin de Moor zong samen met haar “It’s the most wonderful time of the year” en “Last Christmas”. Een prachtig koppel waarvan de stemmen fantastisch samen blenden. Hopelijk horen we in de toekomst meer van dat!

Ook Ianthe Tavernier en Koen Van Impe klonken goed samen in het liedje “Santa is coming to town”. Dat belooft voor The Sound of Music die we hopelijk volgend jaar kunnen bewonderen! Volgens de Cretsman was er echter nog wel een klein probleempje voor Santa om naar The Town te komen, er was namelijk een sneeuwstorm, zijn rendieren waren gaan lopen en zijn wiel/ski was plat. Maar geen nood, de Cretsman schiet ter hulp! En die zien we dan ook een beetje klungelen op de achtergrond… Ianthe bracht ons ook nog een leuke speelse versie van Santa tell me.

Naast Helle en Nordin vormde ook de Cretsfamilie een bubble op het podium dus kon het Cretsvrouwtje zorgen voor een ontroerend momentje in de show. Terwijl ze “Have yourself a merry little Christmas” zingt voor het Cretskind overhandigt ze haar een fotoalbum zodat het meisje rustig kan wegdromen bij de herinneringen. Echt iets voor Kerst! De gezelligheid straalde eraf en het Cretskindje vertrok dan ook snel naar dromenland. Het Cretsvrouwtje streelde al zingend zachtjes door haar haren wat een schattig beeld opleverde.

Goele De Raedt mocht twee duetten zingen met verschillende gentlemen. Met Michiel De Meyer zong ze het prachtige “Hallelujah” en met Laurenz “Let it snow”. De finishing touch voor dit laatste nummer was de sneeuw die je door het raam naar beneden zag dwarrelen. Voor diegene die droomden van een witte kerst, Deep Brigde zorgde er even voor.

Ook Mark Tijsmans en Koen Crucke waren van de partij. Mark mocht de blijde kerstboodschap brengen “Merry Christmas Everyone” net zoals Ilse De la Monaca en Ann eerder met een vrolijke versie van Feliz Navidad. Maar Koen zong in het Latijn met “Adeste Fideles”, kom wat dichterbij, al was de Cretsman daar niet mee akkoord!

Afsluiten doen we met een heerlijke medley door iedereen met nummers zoals “Rudolp the Rednose Reindeer”, “Sleigh Ride”, “Jingle Bells” & “We wish you a merry Christmas”. Het laatste nummer met zen allen buiten in de sneeuw, een zalige kerstsfeer om de show in stijl af te sluiten. De cast en crew hebben een mooie leuke show neergezet op een hele korte tijd. Ze gaven er een echte lap op en brachten een warm kerstgevoel naar in huis.Wil jij ook nog van deze show genieten? Dit kan nog t.e.m. 7 januari! Een echte aanrader om toch nog eens te genieten van een concert in een mooie kerstsetting!

Tickets en info: www.deepbridge.be

Credits: De 15-koppige band stond onder leiding van Sam Gevers. De screenplay werd geschreven door Stany Crets en Grietkin Deroo. De choreo lag in handen van Thalisa Mintiens en de regie in die van Gerd Van Geel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: