Een festivalaffiche samenstellen lijkt een beetje op de technische proef in het televisieprogramma Bake Off Vlaanderen. Je weet dat je kan koken maar wat, daar beslist de jury over. Het zal, bijvoorbeeld, maar ‘s een croquembouche wezen … Over The Killers en Florence + The Machine is iedereen het echter eens; het perfecte hoofdgerecht met de juiste ingrediënten om die laatste festivaldag, zondag 20 augustus, optimaal te kunnen savoureren.

THE KILLERS

Donderdag 19 augustus 2004, festivalweide Pukkelpop: de jonge broekies van The Killers stappen met visionair veel zelfvertrouwen het podium van de Club op. Ze steken hun grote hit Mr. Brightside zo vroeg in de set dat festivalgangers die dachten nog eventjes de tijd te hebben voor, pakweg, een frietje met andalousesaus eraan waren voor de moeite. Vier jaar later, donderdag 14 augustus 2008: The Killers zijn headliner op het hoofdpodium van Pukkelpop. Dat zelfvertrouwen bleek volledig gerechtvaardigd. Mr. Brightside, inmiddels uitgegroeid tot een onverwoestbare fan favourite, zit net voor de bisronde. Het publiek wordt gek. Fastforward naar zondag 20 augustus 2023: The Killers headlinen hun lievelingspodium, de Main Stage. De voorspelling is eenvoudig: een tsunami van hits door een van de beste festivalbands ter wereld.

FLORENCE + THE MACHINE

Muzieknimf, popfee, klankelf; talloze lyrische beschrijvingen zijn al verzonnen voor Florence Welsh, de fascinerende frontvrouw van Florence + the Machine. Live is de band een ongeëvenaarde belevenis: zalf voor de ziel en balsem voor het hart. Elke keer opnieuw smijt Welsh zich met ongeziene energie en krijgt in ruil 200% pure liefde terug. Afspraak op zondag 20 augustus, samen met haar indrukwekkende leger trouwe fans. Pukkelpop hartje Florence. You’ve got the love.

HASSELT HAD ZE … DE EERSTE NAMEN VOOR PUKKELPOP

In samenwerking met stad Hasselt en het Limburgs kunstenaarsduo Superview Tv werden afgelopen week de eerste grote namen voor Pukkelpop bekendgemaakt: Billie Eilish, Angèle, Anne-Marie, The Killers en Florence + The Machine. Deze artiesten krijgen in de loop van de komende weken en maanden het gezelschap van een kleine tweehonderd andere acts. Onder andere de startdatum van de ticketverkoop wordt volgende week onthuld. Tot woensdag!

Of je nu van indie, rock, pop, hiphop, electronic of gewoonweg álles houdt; Pukkelpop is een festival dat je als muziekliefhebber moet meemaken. Een vierdaagse muzikale citytrip waarvan je nooit genoeg van krijgt.

Tot in augustus, tot op de wei!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: