The Masked Singer barst los op vrijdag 14 januari om 20u35 bij VTM

Nog vóór ze ook maar één noot gezongen hebben is het raden naar de echte identiteit van Edelhert, Papegaai en Robots al gestart. Zij waren vorige week de allereerste Masked Singers uit het nieuwe seizoen die zich bekendmaakten. Vandaag schijnen de spotlights ook op hun vijf gemaskerde vrienden. Want naast Edelhert, Papegaai en Robots zullen ook Radijsje, Miss Poes, Ridder, Roos en Cycloop de show van hun leven geven. En dat met maar één doel: hun echte identiteit zo lang mogelijk verborgen houden voor Vlaanderen. Welke bekende gezichten verstoppen zich achter de indrukwekkende maskers? De grootste, meest verrassende en mysterieuze zoektocht van het jaar barst los vanaf vrijdag 14 januari!

Radijsje, Miss Poes, Ridder, Roos en Cycloop stellen zich graag voor aan Vlaanderen. Dat doen ze in een unieke spot, waarin ze iedereen meenemen in hun 3D-wereld. Met naast Edelhert, Papegaai en Robots nu ook Radijsje, Miss Poes, Ridder, Roos en Cycloop zijn alle figuren van het nieuwe seizoen bekend. Of niet?

Maak via deze video kennis met de 8 Masked Singers:

De Masked Singers stellen zich voor en spreken voor het eerst

Radijsje

Radijsje is vrolijk en gek, een echte spring-in-’t-veld die gulzig in het leven staat. Rond en gezond huppelt deze groente er lekker hyperkinetisch door. In een moestuin en serre voelt Radijsje zich het meest thuis.

Radijsje: “Hey hey hey hey! Salaat, Radijsje is hier. Rond, maar vooral heel gezond. Ze zeggen dat je oogst wat je zaait. Dan moet ik heel goed zaad hebben. Radijsjes zijn het ultieme superfood. Dus ik voel me super goed. Ik ben een echt smaakkanon en ik kan elk moment ontploffen als een ‘boemkool’. Zo rijp ben ik ervoor. Om op te treden he. Durf me niet op te eten. Ik ben zot van zingen, maar het wordt wel pittig want ik ben een ander decor gewoon. Ik mat de competitie af tot ze bij bosjes neervallen. En snel ze allemaal voorbij.

Miss Poes

Miss Poes is één en al schoonheid en elegantie. Ze laat zichzelf graag in de watten leggen en ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Als een echte miss is ze politiek correct en is haar grootste droom ‘wereldvrede’. Maar ze laat zich niet doen en kan soms ook ‘kattig’ uit de hoek komen.

Miss Poes: “Ciaokes miauwkes. Hey, ik ben Miss Poes. Speciaal voor vandaag heb ik mijn mooiste jurk uit mijn collectie gekozen. Ik wuif iedereen toe want dat kan ik goed, en haal mijn mooiste tandpastasmile boven. Als Miss Poes voel ik de pressure om alle katten goed te vertegenwoordigen, dus ik ben vereerd dat ik hier aanwezig mag zijn. Bij deze plechtige opening van The Masked Singer. Ik heb er keiveel zin in. Ik voel de temptation helemaal. Zeg maar, er heeft nog niemand een lintje doorgeknipt. Dan telt dat toch niet? Ik verklaar de show officieel voor geopend!

Roos

Roos is dé bloem der bloemen. Ze is zacht, gracieus en houdt van mooie dingen. Maar vergis je niet, Roos heeft ook doornen en een stekelig kantje. Ze zit vol tegenstellingen en laat niet over zich heen lopen. Haar wereld is een sierlijke rozentuin.

Roos: “Dag lieverds, ik ben Roos. Rozen zijn de meest geliefde bloemen ter wereld. En natuurlijk ook de allermooiste. Nu ik er ben ziet alles er toch plots veel rooskleuriger uit. Maar vergis je niet. Aan mijn doorns hebben al velen zich geprikt. Ik ben meestal heel gefocust op mijn eigen bloemperkje. Maar het is het ideale moment om mijn rozenblaadjes eens ergens anders uit te strooien. Dit is het gekste wat ik al in mijn bloembol gehaald heb. Misschien speelt dat wel in mijn voordeel. Ik ga hier eens goed de bloemetjes buitenzetten. En ik doe de hele studio opfleuren.

Ridder

Ridder is super elegant en straalt veel power uit. Deze superheld is stoer en komt op voor de mensheid. Ridder lijkt recht uit de toekomst te komen en verkent de werelden die het pad kruisen.

Ridder: “Hola iedereen, heb geen schrik. Want Ridder, dat ben ik. Ik sta paraat. Je kan altijd op mij rekenen. Om jullie te beschermen tegen allerlei soorten kwaad. Ik ben een hoffelijke ridder. Maar ik ben niet in de middeleeuwen blijven steken. Dus ik ga dat ouderwets gedrag niet imiteren, want dat heb ik al genoeg gedaan. Ik heb voldoende power om een heel leger te bedwingen. Al hou ik niet van een ordinair potje vechten. Ik ben slimmer dan dat en sneller dan het licht. Om de wereld te redden moet je soms eenvoudig beginnen. Mijn eerste heldendaad? Het podium veroveren. Boom!

Cycloop

Diep verscholen in een grot woont Cycloop. Hij is verlegen, terughoudend en onzeker. Soms raapt hij al zijn moed bij elkaar en komt hij is buiten piepen. Wanneer hij zijn veilige onderwereld verlaat, is dit volledig uit zijn comfortzone. Ondanks zijn rijzige gestalte heeft hij een grote aaibaarheidsfactor en is hij erg lief.

Cycloop: “Hoi, ik ben Cycloop. Hier staan we dan. Eindelijk oog in oog. Niet vanzelfsprekend want ik ben nogal verlegen. Ik voel me heel erg op mijn gemak in de schaduw van mijn grot. Ik kan daar maandenlang met iets bezig zijn zonder dat iemand me ziet. Maar af en toe moet ik mijn comfortzone verlaten en daglicht opzoeken. Dat is van algemeen nut. Al moet mijn oog dan wel even wennen aan het licht. Cyclopen zitten met een imagoprobleem. Maar ik ben geen bullebak. Ik eet geen mensen. Zelfs geen rood vlees. Dus ik zet mijn gêne aan de kant, kijk vooruit, maak oogcontact en je zal je ogen niet geloven.

Robots

Robots leven in een wereld van metaal. Met hun kleurrijke speelsheid lichten ze hun grauwe omgeving helemaal op. Ze vervelen zich geen moment in hun post apocalyptische setting waarin ze oneindig blijven meedraaien. Ze hebben ook een huisdiertje.

Robots: “Biep biep. Ik ben Robot. Prettige kennismaking. Biep biep”, spreken de Robots voor het eerst. “The Masked Singer, dat zegt een Robot niets. Wat is dit voor rare wereld waar ik in terechtgekomen ben? Onder dit masker zitten alleen maar draadjes. Of ik geprogrammeerd ben om te zingen? Dat zal ik moeten uitproberen. Dat wordt een interessant experiment. Een testritje is altijd handig om te zien of alles op de juiste plek zit. Maar een paar losse vijzen zijn geen ramp. Dat kan alleen maar helpen om makkelijker los te komen. Tijd om te bewijzen dat ik gemaakt ben voor het podium!

Edelhert

De wereld van Edelhert is statig, chique en vol grandeur. Zelf straalt hij één en al kracht en zelfzekerheid uit. Edelhert is classy en heeft al wat meegemaakt. Hij laat zich niet makkelijk uit zijn lood slaan en heeft graag de touwtjes in handen.

Edelhert: “Hertelijke groeten. Edelhert is mijn naam. Het is een waar genoegen om me aan jullie te presenteren. Als andere edelhertjes zich willen laten gelden, 'burlen' ze met veel kabaal. Maar ik hoef niet te brullen om te laten weten dat ik er sta. Mijn présence maakt al indruk genoeg. Ik ben niet aan mijn proefstuk toe. Bij spannende gebeurtenissen lukt het om mijn cool te bewaren. Ik zou zelfs kunnen overleven op Mars. Maar ik sta te dartelen als een jong veulen. Omdat ik niet kan wachten op het startschot. Dan voel ik me helemaal vrij. Say yeah!”

Papegaai

De wereld van Papegaai is over the top, disco én fiesta! In zijn beachbar schijnt altijd de zon en is elke dag funky en groovy. Papegaai ziet het leven door een roze (disco) bril en is altijd in voor een goed feestje. Hij is een echte entertainer en sfeermaker. Het woord ‘saai’ staat niet in zijn woordenboek.

Papegaai: “Celebrate good times, woehoe! Ik ben Papegaai. Ik hoorde dat het tijd was voor een swingende party? Want dan ben ik er als de papegaaien bij. The Masked Singer vind ik helemaal groovy. Deze papegaai hoort niet in een kooi. Ik wil doen wat ik wil, wanneer ik het wil. Ik leef dus op mijn eigen ritme. Mijn pootjes beginnen al te jeuken en te kriebelen. Deze vleugels kan ik niet langer bedwingen. Dus ik schiet ervandoor tot buiten de atmosfeer. Viva de Papegaai!”

Vanaf vrijdag 14 januari laten de 8 Masked Singers zich horen in het fonkelnieuwe seizoen van The Masked Singer om 20u35 bij VTM. Wie de komende dagen al een gokje wil wagen kan terecht in de Guessing Game op vtm.be. Wie zijn Radijsje, Miss Poes, Roos, Ridder, Cycloop, Edelhert, Papegaai en Robots echt? Feit is dat de verrassingen in The Masked Singer nog lang niet uitgeput zijn…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: