De line-up van Crammerock werd eerder deze maand enthousiast onthaald en het festival raakte daarmee uitverkocht in een mum van tijd. De festivalorganisatie liet toen weten het aantal beschikbare tickets voorlopig te beperken tot 13.500 tickets per dag en een degelijke analyse van de COVID-impact te maken om te overwegen om de resterende tickets vrij te geven. “We hebben grondig de tijd genomen om de maatregelen te bestuderen en hebben in goed overleg met alle experts besloten dat bij het vrijgeven van de laatste tickets Crammerock perfect mogelijk is. We nemen hiervoor wel nog enkele extra maatregelen, waaronder de voorziening van een testcentrum op beide festivaldagen en een uitbreiding van het festivalterrein.”

Eerder werd al duidelijk dat de invoering van het Covid Safe Ticket, de hoge vaccinatiegraad en tal van andere maatregelen zoals het voorzien van een testcentrum in samenwerking met UZ Gent een veilige editie mogelijk maken. “Gecombineerd met de versoepelde maatregelen die ingaan begin september, een terreinuitbreiding om het comfort van de festivalbezoekers te verhogen en de onmisbare ondersteuning van Toerisme Vlaanderen en de gemeente Stekene maakt de organisatie zich sterk dat ze alles veilig kunnen laten verlopen met respect voor alle huidige maatregelen.

Extra Tickets

Het aantal tickets werd eerder deze maand beperkt tot 13.500 per dag. Vanaf 15u deze middag zullen er opnieuw een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn via de website van het festival. Wie zich inschreef op de wachtlijst kreeg gisteren al bericht en krijgt nog tot klokslag 15u de kans om zijn ticket te verzilveren.

The Opposites, Froukje en 6 extra namen toegevoegd

Met headliners als Balthazar dEUS, Doe Maar The Kooks, The Charlatans, Aesenal en Zwangere guy was het al eerder duidelijk dat het er veelbelovend uitziet. En daar voegt de organisatie nu ook naast The Opposites op de mainstage, Froukje, Frenna, Goldband, Antoon, Kevin, Used en Unregularaan toe in de club.

In 2019 kondigden The Opposites een eenmalige reünieshow aan, nadat ze in 2014 de handdoek in de ring gooiden. De reünie was zo’n groot succes dat onze noorderburen geen zin hadden om er alweer de brui aan te geven. Live staan de nederhoppers garant voor explosieve en ongelofelijk energieke sets, volgestouwd met een resem hits en hiphopsmartlappen. Denk maar aan ‘Broodje Bakpao’, ‘Licht Uit’ en ‘Dom, Lomp & Famous’.

De Nederlandse Froukje timmert stevig aan haar weg naar de top en dat doet ze tegen een ongekend tempo. In januari 2021 stelde ze haar debuut-ep Licht en Donker aan de wereld voor en deze zomer kon je haar op heel wat festivals aan het werk zien. Afspraak op vrijdag 3 september.

Het volledige programma en het uurschema volgen snel via www.crammerock.be

Veilig festivallen met het covid safe ticket

Toegang tot Crammerock is enkel mogelijk met een geldig Covid Safe Ticket. Op deze manier kunnen festivalbezoekers aantonen dat ze gevaccineerd zijn of negatief getest zijn. Op en rond het festivalterrein zullen eveneens maatregelen genomen worden om het festival veilig te laten verlopen voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten.

Om een geldig covid safe ticket te kunnen voorleggen moeten bezoekers voldoen aan minstens 1 van de volgende 4 voorwaarden: je bezit een vaccinatiecertificaat waarmee je bewijst dat je al minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19, je bezit een negatief PCR-testcertificaat, je bezit een negatief antigeen(snel)testcertificaat of je bezit een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test.

Meer informatie vind je op www.crammerock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: