The Script heeft zojuist hun Satellites World Tour aangekondigd. De band komt dit najaar voor twee concerten naar Nederland: op vrijdag 6 december in Rotterdam Ahoy en op zaterdag 7 december in Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor de concerten start op vrijdag 24 mei om 09.30 uur via Ticketmaster.

Met 10 miljard streams, 12 miljoen verkochte albums, zes nummer 1-albums in het Verenigd Koninkrijk en twee platina gecertificeerde Amerikaanse singles, keert The Script terug met een nieuwe tour en de release van het nieuwe album 'Satellites' dat op 16 augustus uitkomt.
Het album werd vandaag geïntroduceerd met de nieuwe single, ‘Both Ways’, die nu overal te beluisteren is.

Op de single ‘Both Ways’ laat The Script zien dat ze nieuwe energie brengen met een zelfverzekerde flair. Onstuimige hiphop- en funkritmes zorgen voor onweerstaanbare dansvloer vibes die perfect passen bij de kwaliteit van Danny’s stem. Het resultaat is waanzinnig leuk, een explosieve mix die doet denken aan de Black Eyed Peas die Bruno Mars’ ‘Locked Out of Heaven’ spelen. Het is totaal anders dan alles wat The Script eerder heeft uitgebracht.
Glen

ower zegt: ‘Both Ways’ is energiek en misschien niet wat mensen van ons verwachten. Maar wij zijn The Script, en nu hebben we iets te bewijzen: dat er leven en licht is na de duisternis. Daarom komen we snel en krachtig met dit nummer”

Om hun vriend Mark Sheehan te eren door de band voort te zetten, keerde zanger Danny O’Donoghue terug naar de studio en experimenteerde op verschillende manieren: met 808s en R&B-geïnspireerde geluiden, gefocust op opbeurende klanken. Hij schreef samen met hitmakers Steve Robson (Rascal Flatts, Take That) en Wayne Hector (One Direction, Nicki Minaj), evenals bandlid Glen Power. Hieruit ontstond ‘Satellites’, een uiterst opbeurende verzameling liedjes die een nieuwe toekomst voor The Script smeden, terwijl ze herinneren dat, hoewel Mark er niet meer is, hij een vitaal onderdeel blijft van alles wat ze doen.

Danny legt uit: "De albumhoes laat silhouetten zien van mij, Glen en Ben Sargeant, onze bassist, die er vanaf het begin bij is. Dan hebben we een silhouet met een capuchon, omdat de geest van Mark er nog steeds is. Hij zal er altijd zijn, maar het is ook een knipoog naar de toekomst. Het zal nooit hetzelfde Script zijn. We proberen gewoon door te gaan en te doen wat we allemaal voelen dat het juiste is, en dat is meer geweldige muziek blijven maken."

Na enkele bijzondere optredens in 2023 gaat The Script volgende maand op een grote tournee met P!NK in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Amerika. Daarna keren ze in de herfst terug naar hun eigen grote podia. Dit jaar treden ze op voor meer dan 2 miljoen fans over de hele wereld. Tom Walker reist op alle data mee als zeer speciale gast behalve in Berlijn, München en Milaan.

Qmusic presents
The Script - Satellites World Tour
+ special guest Tom Walker

Vrijdag 6 december 2024 | Rotterdam Ahoy
Zaterdag 7 december 2024 | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €39,20 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 24 mei om 09:30 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/thescript

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over