Elke coach heeft vorige week opnieuw een aantal teamleden vergaard en daar was Vlaanderen graag getuige van: de tweede aflevering werd ondertussen door 1,3 miljoen Vlamingen bekeken (1,08 mio – afl. vrijdag, live+4 & 200.000 – herh. op dinsdag, live+VOSDAL).

Op vrijdag 21 februari 2014 zitten we halverwege de Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen. Tijdens deze derde auditiedag is het aan nieuw zangtalent om zich te bewijzen en de coaches Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi te overtuigen om op hun knop te drukken. Als eerste waagt de 17-jarige Jessica uit Borgerhout haar kans. Deze studente woordkunst en drama is op haar 11e beginnen zingen en is sinds dan niet meer gestopt. The Voice is wel het eerste grote optreden dat ze doet: “Ik doe vooral mee aan de Voice omdat het een uitdaging is voor mij, ik wil zien hoe ver ik zou geraken. Het is mijn droom om daar te staan en alles te geven”, zegt Jessica. Ze heeft gekozen voor ‘Naive’ van The Kooks.

Opmerkelijke supporter deze week in het kamp van de 33-jarige Camille uit Zwalm. Haar zus, actrice Lyne Renée – onder andere bekend van de 2BE-reeks Strike Back van de Amerikaanse producent HBO - komt immers haar zus aanmoedigen. "Mijn zus en ik vormen een heel hecht team, we hebben samen ook veel muziek gemaakt. Dus voor mij is het heel belangrijk dat ze er vandaag bij is”, legt Camille uit. Ze kan zelf geen noten lezen, maar speelt al sinds kindsaf piano: “Ik denk niet dat muziek alleen maar studies zijn, het moet uit het hart komen. En bij komt dat echt van vanbinnen. Muziek is mijn therapie en ik vind dat het allerbeste gevoel dat er is”. “Met ‘I Hate This Part Right Here’ van The Pussycat Dolls en de steun van haar zus en haar man gaat Camille er voor.

De coaches krijgen ook de auditie te horen van de 21-jarige Agnes uit Oostrozebeke. Deze studente communicatiemangement zingt al sinds haar 6 jaar in een gospelkoor, wat echt wel haar ding is: “Het zingen in een gospelkoor in zo vrolijk, zo positief en zo leuk. Het geloof en het samenhorigheidsgevoel geeft mij heel enorm veel liefde. Zingen en geloof gaan in feite samen bij mij”, vertelt Agnes. Ze neemt een risico door een nummer te brengen van Axelle Red: ‘Parce Que C’est Toi’. Het blijft afwachten of ze hiermee Axelle - of 1 van de andere coaches - kan overtuigen.

Coach Koen zal haar misschien nog herkennen, want de 26-jarige Kim uit Kontich waagt voor de tweede keer haar kans. Ze heeft al eens meegedaan tijdens het eerste seizoen van The Voice, maar wist toen geen enkele coach te overtuigen. Ze probeert het dit jaar terug met ‘Locked Out of Heaven’ van Bruno Mars. Ze ziet haar tweede deelname positief in: “Ik denk dat ik ondertussen meer controle heb over mijn zenuwen en dat ik qua stem ook wat gegroeid ben. Ik heb er dan ook aan gewerkt, zoals de coaches me toen twee jaar geleden hadden aangeraden”, zegt Kim. Zal ze deze keer wél doorstoten naar de volgende ronde?

Voor de 27-jarige Elie uit Sint-Niklaas, die begeleider is van mensen met een verstandelijke handicap, ging zijn inschrijving voor The Voice iets moeilijker. Hij heeft zich moeten laten overtuigen door zijn vrouw en mama om mee te doen. “Buiten muziek spelen sta ik eigenlijk het liefst zo weinig mogelijk in de belangstelling. Maar als ik muziek mag spelen, trek ik me dat op de 1 of andere manier niet aan. Dan heb ik eigenlijk het liefst dat zoveel mogelijk mensen het gezien hebben (lacht). Muziek betekent alles voor mij”, aldus Elie. Deze bijzonder verlegen kandidaat brengt ‘Don’t Let It Bring You Down’ van Neil Young.

Tijdens deze derde Blind Auditions waagt ook de 22-jarige Emily uit Heusden-Zolder haar kans met ‘I Quit, I’m Moving On’ van Sam Cooke, wil de 29-jarige Rahmi uit Balen de coaches overtuigen met ‘One Day’ van Asaf Avidan en zingt de 19-jarige Melanie uit Tienen ‘Lights’ van Ellie Goulding. Met ‘All I Want’ van Kodaline probeert de 19-jarige Steven uit Nossegem dan weer indruk te maken en gaat de 18-jarige Cyra uit Zellik voor ‘I’ll Make Love To You’ van Boyz II Men. De 22-jarige Jo uit Halen zoekt het iets ruiger en gaat voor ‘I’ll be Waiting’ van Lenny Kravitz.

Wie drukt er af en voor wie? Maar vooral: welke coach gaat er uiteindelijk met wie aan de haal? Dat ontdek je nu vrijdag 21 februari 2014 in de derde Blind Auditions om 20.35 bij VTM.

The Voice van Vlaanderen elke vrijdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: