The Weeknd kondigt vandaag nieuwe data aan voor zijn After Hours til Dawn Tour. Het komende luik van de tournee start op 10 juni 2023 in het Etihad Stadium in Manchester (UK). Tot aan het einde van de concertreeks, op 15 oktober in Santiago (Chili) plant The Weeknd shows in verschillende Europese en Latijns-Amerikaanse steden. Op dinsdag 11 juli houdt de tournee halt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Tickets gaan op vrijdag 2 december om 12u in verkoop via ticketmaster.be.

Het Noord-Amerikaanse luik van de stadiontournee kende een ongelooflijk succes. De tournee was volledig uitverkocht, brak alle bezoekersrecords.

Tickets voor alle Europese shows gaan in verkoop op vrijdag 2 december om 12 uur plaatselijke tijd. Fans die tickets gekocht hadden voor de 2022 After Hours Arena Tour kunnen zich via deze link registreren voor een presale voor de net aangekondigde concertdata. Voor meer info kunnen fans terecht op deze EU FAQ pagina.

Abel 'The Weeknd' Tesfaye is goodwill ambassadeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Ook tijdens dit luik van de tour zamelt hij fondsen in voor het XO Humanitarian Fund. ​ Van elk verkocht ticket in Europa wordt 1 euro overgemaakt aan dit belangrijke goede doel. Tijdens het Noord-Amerikaanse luik van de tournee werd geld ingezameld via de ticketverkoop, de opbrengst van een exclusief t-shirt en een donatie van 500.000 $ van The Weeknd zelf. Ook de commerciële partners van The Weeknd, tourlocaties, de raad van bestuur van World Food Program USA en anderen leverden een bijdrage. Toursponsor Binance deed een gift van 2 miljoen dollar. Een eerste schijf van 2 miljoen dollar gaat nu naar noodhulp in de meest voedselarme regio's van Ethiopië.

Deze tournee viert de albums 'After Hours' (2020) en 'Dawn FM' (2022). The Weeknd's hitsingle 'Blinding Lights' werd uitgeroepen tot het nieuwe nummer 1 van de Billboard Hot-100 aller tijden en stootte Chubby Checkers 'The Twist' uit 1960 van de troon. Kaytranada en Mike Dean zullen The Weeknd vergezellen op alle Europese data.

De After Hours til Dawn tournee is 'powered by Binance', het wereldwijde blockchain ecosysteem achter 's werelds grootste cryptobeurs. Het brengt Web 3.0 technologie naar concertbezoekers overal ter wereld. Elke ticketkoper ontvangt een souvenir NFT en krijgt ook toegang tot een exclusieve NFT collectie die voor deze tournee van The Weeknd werd ontwikkeld in samenwerking met HXOUSE, een denkcentrum en incubator voor creatieve ondernemers. Vijf procent van de verkoop van de NFT collectie wordt gedoneerd aan het XO Humanitarian Fund.

Tickets voor het concert in Brussel op dinsdag 11 juli zijn vanaf vrijdag 2 december om 12u te koop. Ticketprijzen variëren van 139,28 euro (seats), 106,88 euro (seats), 96,08 euro (standing general admission // disabled platform), 78,80 euro (seats), 68,00 euro (seats) tot 52,88 euro (seats). De prijzen zijn inclusief servicekosten, mobiliteits- en milieubijdrage. Tickets zijn uitsluitend te koop via ticketmaster.be. VIP packages zijn eveneens verkrijgbaar via ticketmaster.be.

Alle concertinfo is ook handig verzameld op deze pagina.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over