Hun missie blijft onveranderd: Wat is de beste manier om meer te verdienen, minder uit te geven en ondertussen toch aangenaam te leven? Vanaf woensdag 2 september presenteren Thomas Vanderveken, Britt van Marsenille en Jan Van Looveren het derde seizoen van Voor hetzelfde geld.

In de eerste aflevering op woensdag 2 september zoeken Britt, Jan en Thomas dit voor de kijker uit:

  • Hoe kan je besparen op het groot onderhoud van de wagen zonder aan kwaliteit in te boeten?
  • Betalen we niet te veel voor onze eieren?
  • En loont het de moeite om van ziekenfonds te veranderen?

Undercover bij garages: besparing van 50 % op auto-onderdelen en 30 % op onderhoud

Drie gelijke auto’s, met evenveel kilometers op de teller worden uitgerust met verborgen camera’s. Thomas, Britt en Jan brengen de auto’s binnen voor een groot onderhoud bij drie verschillende garages. De rekening van Britt ligt zo’n 30 procent hoger dan de factuur die Jan krijgt. Maar de undercoverbeelden onthullen ook de werkuren en die zijn niet altijd terug te vinden op de factuur.

“ Bandieten! “ is het enige wat Jan nog kan zeggen als hij vaststelt dat sommige onderdelen uit dezelfde fabriek komen en toch 50 procent duurder zijn. Uit het onderzoek blijkt verder dat sommige garagisten weinig service of kwaliteit leveren.

Waarom kost het duurste ei in de supermarkt 5 keer meer dan het goedkoopste?

Jan zit met een raadsel : Ze zien er hetzelfde uit, hebben dezelfde bruine kleur en aan het gewicht ligt het ook al niet. En toch ziet Jan in de supermarkt enorme prijsverschillen tussen eieren. Waarom zou hij 5 keer meer betalen voor een ei? Jan trekt de boer op, onderzoekt de kip, het ei, en gaat bij sterrenchef Roger Van Damme op zoek naar het gouden ei.

Thomas Vanderveken verandert van ziekenfonds na onderzoek in Voor hetzelfde geld

Thomas Vanderveken is al jaren aangesloten bij hetzelfde ziekenfonds. Zoals iedereen kan hij elk jaar van ziekenfonds veranderen maar hij heeft daar nooit bij stil gestaan, tot nu. De voordelen kunnen erg verschillen tussen de mutualiteiten, Sommige ziekenfondsen betalen bv. brilmonturen of saunabezoek terug. Thomas vergelijkt en onderzoekt of het de moeite loont om van ziekenfonds te veranderen. Waar moet je rekening mee houden om uit te zoeken welk ziekenfonds het voordeligst is voor u?

Voor hetzelfde geld, vanaf woensdag 2 september om 20.40u op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: