Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt en de jongerenmuziekzender TMF starten vandaag, dinsdag 28 februari 2006, een mobiliteitscampagne voor en door jongeren.
Jongeren kunnen hun mening en visie over mobiliteit, verkeersveiligheid, openbaar vervoer,…kwijt op de website www.mobiel4real.be. De website wordt vandaag gelanceerd in het programma ‘Double Trouble’ met VJ’s An en Caren.

Jongeren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Een kwart van de voetgangers die dodelijk of ernstig gewond raken, is tussen 0 en 19 jaar oud. Een kwart van de fietsers die overlijden of ernstig gewonden geraken, is tussen 10 en 19 jaar. 1500 jongeren tussen 18 en 24 jaar (bestuurders en passagiers) hadden in 2001 een zwaar ongeval. Dat betekent 4 per dag. Ze vormen hiermee een kwart van alle zware en dodelijke ongevallen.

Via de samenwerking met jongerenzender TMF wil Van Brempt jongeren rechtstreeks aanspreken. Minister Van Brempt: “Jongeren zijn een kwetsbare groep en verdienen dus extra aandacht in sensibilisatiecampagnes. Ze zijn echter moeilijk te bereiken via de klassieke campagnes. Daarom beslisten we om samen met TMF een interactieve campagne op te starten die jongeren rechtstreeks betrekt bij mobiliteit.”

Het programma wordt vandaag uitgezonden om 17 uur. Er zullen vanaf nu ook spotjes lopen die jongeren motiveren om hun mening te verkondigen op de website www.mobiel4real.be.
Het is de bedoeling om de samenwerking met TMF dit voorjaar nog verder te zetten, onder andere door samenwerking rond mobiliteit tijdens Stressfactor, rockconcerten in scholen. StressFactor is een geheel van openluchtfestivals op middelbare scholen. Ze brengen Jongeren dichter bij live-muziek en bezorgen hen een pak praktijkervaring bij het organiseren van een groot evenement. Vanaf einde maart 2006 zullen meer dan 30 middelbare scholen in Vlaanderen Stressfactor op bezoek krijgen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: