Vandaag brengt Westvlaamse Tobe zijn debuutalbum ‘Waterman’ en de single ‘Je Vliegt’ uit, opvolger van zijn succesvolle debuutsingle Onderweg die gedurende acht weken in de Vlaamse Top 30 stond en de 8e plaats bereikte.

OVER TOBE

Toen Tobe in 2018 op de set van #LikeMe belandde, bleek het achteraf het begin van zijn nog prille, maar opmerkelijke ontwikkeling als artiest. Zijn uniek timbre bezorgde Tobe bovendien een indrukwekkende passage in The Voice Vlaanderen, waar zijn stem en charisma hem tot een favoriet van publiek en jury bombardeerden.

Tobe besloot vervolgens om zijn kwaliteiten als acteur verder te ontwikkelen aan de bekende Theaterschool in Utrecht.

Tijdens die studies liet de muziek hem echter niet los. Hij timmerde ruim een jaar in de studio aan muzikale pad en werkte er een repertoire uit van Nederlandstalige klassiekers. Die nummers kleurde hij in met eigen interpretaties, gaande van intieme pianoarrangementen en fijngelaagde vocals tot dramatische strijkers, intense gitaren en frisse elektronica en dit telkens in zijn eigen gevoelstaal. Het resultaat is het beklijvende album Waterman.

Tobe stond in voor alle lead en backingvocals op dit album waaraan een keur van Vlaamse topmuzikanten aan meewerkte onder begeleiding van Firmin Michiels en Guido Op de Beeck .Het langverwachte resultaat werd in New York gemixt door gerenommeerd producer/mixer Mark Plati.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over