Tom Jones, Niels Destadsbader, Clouseau, De Kreuners, Peter Koelewijn & The Rockets en Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld zijn het indrukwekkende lijstje namen voor de slotdag van Suikerrock 2022, de Family Day op zondag 31 juli. Een rollercoaster van mainstream talent op het nieuwe festivalterrein aan de Tiense Suikerraffinaderij! Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop

Het optreden van levende legende Sir Tom Jones wordt het orgelpunt van Suikerrock 2022. Met een klok van een stem, een carrière van bijna 60 jaar, tientallen onderscheidingen en een karrevracht klassiekers zoals ‘It’s Not Unusual’, ‘Kiss’, ‘Delilah’, ‘What’s New Pussycat’, ‘I’ll Never Fall In Love Again’ en ‘Sex Bomb’ wordt het een slot in absolute schoonheid. Sir Tom is een van de weinige muzikale artiesten die mee stond aan de wieg van de moderne populaire muziek, en die tot op de dag van vandaag zowel live als in de studio actief is. Zijn onweerstaanbare show doorkruist muzikale tijdperken en genres, doorbreekt klassenverschillen en spreekt jong en oud, man en vrouw, mainstream en cutting edge aan. Bij Sir Tom Jones gaat het altijd over de kracht van het lied, de kracht van de stem!

Niels Destadsbader zit inmiddels verankerd in de Vlaamse harten. Zijn veroveringstocht startte in 2016, en na 4 albums en meer dan tien 10 Vlaamse nr1 hits is hij incontournable geworden. Met de singles ‘Verover mij’, ‘Skwon Meiske’, ‘Mee Naar Boven’ en ‘De Wereld Draait Voor Jou’ kaapte hij al vier maal de Zomerhit weg, en inmiddels prijken er ook al negen MIA’s in zijn trofeeënkast. In het Sportpaleis voelt hij zich inmiddels thuis, want hij wist het al acht maal tot de nok te vullen. Met ‘Sterker’ leverde hij eind vorig jaar een heel persoonlijke plaat af.

Keizer, koning, admiraal, Clouseau kennen ze allemaal! Het is moeilijk om niet in superlatieven te spreken, als het over dit ongeëvenaarde monument uit de Nederlandstalige pop gaat. Met het palmares uit hun 37 jaar carrière kan je een lijvig boek vullen. Enkele indrukwekkende cijfers: 78 singles, waarvan vier nr 1 hits, 26 albums waarvan er 12 op nr 1 belandden, 13 eindejaars concertreeksen, goed voor een slordige 120 uitverkochte Sportpaleizen… Maar van gas terugnemen is er geen sprake. In maart verschijnt Clouseau’s veertiende studioalbum ‘Jonge Wolven’, met alweer een verzameling kwaliteitsvolle songs - de leidraad doorheen de carrière van Clouseau. Het wordt een blij weerzien op 31 juli, want Koen en Kris staan reeds voor de 11dekeer op de Tiense planken!

In 1987 stonden ze op de eerste editie van Suikerrock, en nu 35 jaar later, mogen ze het nieuwe festivalterrein inhuldigen: De Kreuners! Oorspronkelijk waren ze gepland voor 2020 om de 30ste verjaardag van hun meest succesvolle plaat ‘Hier en Nu’ te vieren. Nu, twee jaar later, komen Walter, Axl, Jan, Erik en uiteraard Tienenaar Ben Crabbé eindelijk hun overvolle blik Belpop hits opentrekken. Een aanslag op uw stembanden want het wordt een uur meebrullen met o.a. ‘Zij heeft stijl’, ‘Cous Cous kreten’, ‘Gezellig samenzijn’, ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’ of ‘Layla’. Openlucht of niet, het dak moet eraf!

Op zondag rond tea-time brengen we steevast een muzikale legende. Dit jaar zijn het onze Noorderburen Peter Koelewijn & The Rockets die hun ‘Blonde hitmachine’ naar Tienen brengen. Peter Koelewijn mag dit jaar samen met Tom Jones 82 kaarsjes uitblazen. Hoe toepasselijk kan zijn hit ‘Je wordt ouder papa’ worden! Hij introduceerde zowat 60 jaar geleden de Nederlandstalige rock’n’roll met de klassieker ‘Kom van dat dak af’, en scoorde in de daarop volgende decennia met meezingers ‘Angeline (m'n blonde sexmachine)’, ‘Klap maar in je handen’, ‘Robbie’, ‘Marijke’ en ‘Zolang de motor loopt’.

Openen doen we met een jonge acteur/muzikant. Mathias Vergels werd bekend door zijn rol als Lowie Bomans in de soap Thuis, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Begin 2020 verscheen het debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ waarmee hij zich bewees als één van de betere Vlaamse popzangers. De corona pandemie en een plotse opstoot van Tinitus (oorsuizingen) gooiden daarna roet in het eten, maar nu staat hij er terug met een nieuwe liefde aan zijn zijde, een deelname aan The Masked Singer, een nieuwe single en een nieuwe begeleidingsband: Het Goede Voorbeeld.

Suikerrock 2022 vindt plaats van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli, op het nieuwe terrein: het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij.

Reeds bevestigd:

Donderdag 28 juli:

Vrijdag 29 juli:

 • The Sisters of Mercy
 • White Lies
 • Therapy?
 • De Mens

Zaterdag 30 juli:

 • The Chemical Brothers

Zondag 31 juli:

 • Tom Jones
 • Niels Destadsbader
 • Clouseau
 • De Kreuners
 • Peter Koelewijn & The Rockets
 • Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld

Tickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: