Genk maakt zich op voor een spectaculair weekend vol muziek, dans en tropische vibes tijdens het Afro Latino Festival op 13 en 14 juli. Het bruisende festival verhuisde in 2022 van Bree naar de historische steenkoolsite van Waterschei.

Een wereld van zuiderse klanken

Afro Latino staat bekend om zijn gevarieerde muziekaanbod en dit jaar stelt het festival wederom niet teleur. Op zaterdag zal niemand minder dan de internationale dancehallster Sean Paul het podium betreden, terwijl zondag in het teken staat van de beste Bob Marley tributeband ter wereld, Rootsriders. Als klap op de vuurpijl brengt UB40, met de enige echte zanger Ali Campbell, hun legendarische reggaehits naar Genk.

Het Afro Latino Festival biedt een rijke mix van hiphop, r&b, reggae en meer, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Met een line-up die zowel internationale sterren als lokale talenten omvat, belooft het festival een onvergetelijke ervaring te worden voor muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Een festival voor iedereen

Met meer dan 15.000 verwachte bezoekers is Afro Latino een van de grootste tropische festivals in België. De unieke setting van Thor Park, een voormalige steenkoolsite, zorgt voor een sfeervolle en historische achtergrond die bijdraagt aan de bijzondere festivalervaring.

Sinds de verhuizing naar Genk heeft het Afro Latino Festival zich verder kunnen ontwikkelen en groeien. De combinatie van een diverse line-up, een tropische sfeer en een unieke locatie maakt dit festival tot een niet te missen evenement.

"Elk jaar streven we ernaar om een divers en boeiend programma aan te bieden, en dit jaar is geen uitzondering. Met een mix van internationale sterren en lokale talenten belooft het Afro Latino Festival een unieke ervaring te worden. De unieke setting van Thor Park draagt bij aan de bijzondere sfeer die we willen creëren. Het festival is meer dan alleen muziek; het is een viering van cultuur en gemeenschap. We kijken ernaar uit om de bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden”, aldus organisator Kristof Henseler.

Toegangsprijzen en tickets

Een dagticket voor zaterdag kost 65 euro, terwijl een zondagsticket slechts 40 euro bedraagt. Voor degenen die beide dagen willen genieten van de tropische sfeer en fantastische optredens, is er een combiticket beschikbaar voor 90 euro. Tickets en meer informatie zijn te vinden op www.afro-latino.be.

Thor Live

Op 11 en 12 juli komt Thor Park in Genk tot leven met muziek en festiviteiten! Op donderdag 11 juli staan grote namen zoals Clouseau, Natalia en het Nederlandse Di-Rect op het podium, klaar om het publiek te betoveren. En alsof dat nog niet genoeg is, op vrijdag 12 juli zullen Metejoor en Suzan & Freek voor geweldige optredens zorgen. Tickets zijn te koop via thorparklive.be.

"Deze zomer hebben we weer een breed scala aan eigen en externe evenementen. Bijna elk weekend is er wel iets muzikaals te beleven. Van lokale talenten tot internationale artiesten, Genk is opnieuw dé evenementenstad van Limburg", zegt schepen van Evenementen Karel Kriekemans.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: