2BE pakt op vrijdag 21 maart 2014 uit met de bikkelharde tv-première van The Grey. In deze Amerikaanse natuurthriller uit 2011 is de hoofdrol weggelegd voor Liam Neeson (gekend van Taken, Unknown en Schindler’s List). Als scherpschutter Ottway verzeilt hij na een vliegtuigcrash in de verlaten wildernis van Alaska met een groep angstige arbeiders die hij moet beschermen van een roedel bloeddorstige wolven.

Neeson heeft al verschillende nominaties en awards op zijn palmares staan voor onder meer de Golden Globes en de Academy Awards. Regisseur Joe Carnahan (gekend van Narc en The A-Team) vervolledigde de hoofdcast met Frank Grillo (Diaz), Dermot Mulroney (Talget), Dallas Roberts (Hendrick), Joe Anderson (Flannery), Nonso Anozie (Burke) en James Badge Dale (Lewenden).

Het verhaal begint wanneer een groep Amerikaanse arbeiders naar een olieplatform in het ijskoude Alaska wordt gestuurd. Op hun vlucht huiswaarts verzeilen ze in een storm met een zware vliegtuigcrash als gevolg. Als geluk bij een ongeluk hebben de mannen Ottway (Liam Neeson) bij zich, een doorgewinterde scherpschutter die de zes arbeiders moet beschermen van alle onheil. Ottway probeert de groep doorheen de verlaten wildernis van Alaska te loodsen. Ze zijn echter nog niet ver of ze worden geconfronteerd met een roedel wolven die hen als indringers op hun territorium beschouwen.

Puur op wilskracht en in de hoop om ooit nog terug te keren naar zijn geliefde vrouw Ana (Anne Openshaw), doet Ottway er – zonder wapens – alles aan om iedereen te beschermen van de moordlustige beesten. Tegen wil en dank gaat het arbeidersteam de dodelijke overlevingstocht aan. De mannen hebben dan ook weinig keuze: vechten om te overleven en niet ten prooi te vallen aan de hongerige wolven, of sterven…

TV-Première van The Grey vrijdag 21 maart om 20.35 uur bij 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: