De letter A wordt soms het symbool genoemd voor de figuurlijke berg die je in je leven moet beklimmen om de top te bereiken. Angèle, net toegevoegd aan de line-up van Pukkelpop, doet die tocht met zo’n schijnbaar gemak dat ze carrièregewijs momenteel op eenzame hoogtes vertoeft.

Zangeres, tekstschrijver, producer, labelbaas, model. Angèle, afkomstig uit Brussel maar in de eerste plaats wereldburger, is overal en allesomvattend; een artieste die werkt en leeft in een wereld waarin muziek onbegrensd is en genres er niet toe doen. Met Dua Lipa maakte ze de hit ‘Fever’, op het nieuwe album van Tamino hoor je haar in ‘Sunflower’. Slechts twee van haar recente verwezenlijkingen want haar muziekpalmares is lang en indrukwekkend. Wereldwijd behaalde Angèle al meer dan drie miljard streams, ze heeft meer dan drie miljoen volgers op Instagram en meer dan één miljoen volgers op TikTok. In 2018 stond ze in de Dance Hall van Pukkelpop; op zaterdag 19 augustus sluit ze het hoofdpodium af. Angèle, je t’aime!

Ook de opmars richting sterrendom van de uit Essex afkomstige Anne-Mariekan worden samengevat als spectaculair. Naast twee albums en een EP zijn er ook de reeks indrukwekkende samenwerkingen met o.a. David Guetta, Clean Bandit, Rudimental, Major Lazer en, op haar meest recente single ‘Psycho’, met de Britse rapper Aitch. De multi-platina verkopende zangeres is een van de meest veelzijdige en sympathieke popsterren van deze tijd en live één groot feest. Pukkelpoppers weten dat al langer dan vandaag want deze editie wordt, na succesvolle passages in 2016 en 2019, haar derde wapenfeit. Ze speelt zaterdag 19 augustus, net als Angèle, op het hoofdpodium. Vive Anne-Marie!

HASSELT HEEFT ZE ... DE EERSTE DRIE PUKKELPOPNAMEN

Gisteren kwam stipt om 11.00u de naam van Billie Eilish tevoorschijn op 30 televisieschermen in een interactieve glazen container in de Quartier Blue van Hasselt. Vandaag was het dus de beurt Angèle en Anne-Marie. Morgen wordt voor een laatste keer een Pukkelpopaankondiging gedaan op hetzelfde uur en op dezelfde locatie.

De startdatum van de ticketverkoop volgt binnenkort. Pukkelpop is van donderdag 17 augustus tot en met zondag 20 augustus op de festivalweide van Kiewit in Hasselt.

Of je nu van indie, rock, pop, hiphop, electronic of gewoonweg álles houdt; Pukkelpop is een festival dat je als muziekliefhebber moet meemaken. Een vierdaagse muzikale citytrip waarvan je nooit genoeg van krijgt.

Tot in augustus, tot op de wei!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: