Els Verhaeren

Een concert van de dEUS Soft Electric Tour, waar kan je dat beter beluisteren dan in De Roma in Antwerpen!? Dat hebben meer mensen gedacht, want het eerste geplande concert was volledig uitverkocht waardoor er een tweede concert bijkwam in De Roma. dEUS speelt hier dan ook een thuismatch in Antwerpen. Soft Electric, dat betekent rustig, ingetogen en intiem, dus werd de zaal voorzien van allemaal zitplaatsen zodat iedereen op een rustige manier kon genieten.

Op de setlist van deze Soft Electric tour vonden we geen ‘Suds & Soda’ of ‘The Architect’, maar wel veel andere rustigere nummers die tijdens andere toeren de setlist niet halen. Of die op een festival tussen uitbundige mensen hun juiste touch niet kunnen vinden. Maar in een zaal zoals De Roma lukt dat wel, het publiek gaf dEUS een volledige stilte en ‘Wake Me Up Before I Sleep’ zweefde over het publiek.dEUS - Soft Electric Tour - 23

Tom Barman en zijn companen hadden een mooie selectie gemaakt en speelden o.a. ‘Include Me Out’ en ‘Right AS Rain’. Ze hadden ook een zangeres te gast op 'Eternal Woman' en ‘7 Days, 7 Weeks'. Sommige van hun nummers begonnen enkel met zang en gitaren en viool van Klaas Janzoons, zoals 'Secret Hell', mooi ingetogen en fragiel, maar wanneer ook drums en bass mee deden, klonk het heerlijk vol en warm.

Barman heeft een warme stem die bij de rustige nummers iets breekbaars heeft, maar hij is natuurlijk niet de enige van dEUS die goed kan zingen en dat hoorden we nog eens toen Mauro Pawlowski een zanggedeelte voor zijn rekening nam tijdens 'The Magic Hour'.

De mannen speelden in De Roma het nummer 'Easy' dat ze op de andere plaatsen tijdens deze tour nog nergens gespeeld hadden. Tijdens de bisnummers was er nog eens tijd voor een bekender nummer als ‘Nothing Really Ends’. dEUS maakte van de avond iets magisch.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over