Peter Minnebo

Afgelopen zaterdag was het sportpaleis weer volledig ready for the next party met de grootste hits van Q live op het podium. Het feestje kon beginnen rondom het Q logo dat in alle vormen en kleuren centraal on stage schitterde.

Het werd een avond vol glamour en glitter, beginnend op de rode loper waar de line up, inclusief de Q dj’s al passeerden in feestelijke outfits. Teddy Swims mocht de spits afbijten. Elke artiest kreeg een borrel, door de Q reporter aangeboden op de rode loper, welke ter plekke moest opgedronken worden voor de camera. Ook Berre schitterde voor de persfotografen met zijn gouden plaat voor de single ‘Kissing Strangers’. Gustaph had zijn backing vocals mee die in black Hollywood style outfit evenveel aandacht trokken als hijzelf.

Het werd een Q avond vol allure met zowel internationale als internationale uitstraling. Een droom line-up in aanloop naar de feestdagen: Camille, Berre, Gustaph, Aaron ,Maksim, Metejoor, Regi, Pommelien, James Blunt, Craig David én een verrassing van formaat, een stem met soul in het kwadraat die alles onderuit blies, Teddy Swims! Zijn ‘Loose Control’ haalde trouwens nummer 1 in de Q top 40 die dag.

De hit van het jaar internationaal ging naar Miley Cyrus met ‘Flowers’. Haar afwezigheid werd mooi gecompenseerd door de Vlaamse Miley Cyrus, Laura Tersoro.

Om 22 uur was het al DJ time met Dorothee Vegas & Like Maarten, die hun luisteraars aan de knopjes entertainden alsof ze op Tomorrowland stonden. Een uurtje later stoomde de DJ trein verder op volle kracht met Regi en zijn poulains: Pauline, Maxine en Arno. En de draaitafel bleef staan want Craig David maakte er gretig gebruik van tijdens zijn briljante set met pareltjes als ‘Fill Me In’, ‘Rewind’,’No Scrubs’ en ‘Walking Away’.

Het feestgedruis werd nog opgevoerd met het aftellen naar het nieuwe jaar, want van Q Pop mag u nog eens nagenieten op oudejaar, wanneer het wordt uitgezonden.

En de Q hit van het jaar nationaal ging naar…..Pommelien Thijs met ‘Erop of Eronder’. Onmiddellijk na ontvangst zette ze het sportpaleis graag op zijn kop met ‘Ongewoon’, ‘Medeplichtig’, ‘Wat een idee’ en de winnende award song ‘Erop of Eronder’.

Na vele dankuwels van presentatoren Dorothee en Maarten ging Q Music met zijn Dj’s voldaan en tevreden de nacht in. Wie doet hen na met dit uniek concept?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over