De Britse band UB40 viert op vrijdag 1 december 2023 een dubbel jubileum in Rotterdam Ahoy. De band bestaat dit jaar 45 jaar én het is de dertigste keer dat zij live op het podium van de Rotterdamse zaal staan. De energieke optredens van UB40 zijn 'a trip down memory lane’ en een feest voor liefhebbers van de reggaehits 'Kingston Town', '(I Can't Help) Falling in Love With You’ en natuurlijk 'Red, Red Wine’. De kaartverkoop start op vrijdag 24 maart om 10.00 uur via Ticketmaster.

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met z'n naam naar het "Unemployment Benefit Form 40", het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album "Signing Off" (1980) konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV. Sindsdien bracht de groep namelijk twintig studio- en zes live albums uit en besteeg de band uit Birmingham met meer dan vijftig singles de internationale hitlijsten. UB40 ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan honderd miljoen platen.

De bezetting van UB40 bestaat uit 'founding members’ Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang) en Norman Hassan (percussie/zang), plus Matt Doyle (lead vocals, sinds Duncan in juni 2021 is gestopt), Martin Meredith (sax/keys), Laurence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen).

VR 01.12.2023
Rotterdam Ahoy, Rotterdam
TICKETS & INFO

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over