Het lange wachten is beloond, Uberdope brengt binnenkort een nieuw album uit en de eerste single daarvan verschijnt vandaag al. 'Impact' heet het nummer en het bewijst dat er zeventien jaar na oprichting absoluut geen sleet op de machine van de Gentse groep zit.

Hongeriger dan ooit klinken de drie rappers op 'Impact' en met rede. De groep was in de voorbije jaren zowel voor als achter de schermen een bevoorrecht getuige van alles wat zich afspeelde in het hiphoplandschap en gebruikt deze ervaringen om alles en iedereen een geweten te schoppen. Bijtend, kritisch en nergens een blad voor de mond nemend: de gebruikelijke luchtigheid van Uberdope wordt in dit nummer even achterwege gelaten. 'Impact' valt te beluisteren op alle streamingplatformen via deze link.

Het nummer is de voorbode van een nieuw album, het eerste nieuwe grote project van Uberdope sinds 2018. Dat komt uit aan het eind van februari en wordt voor de eerste keer live voorgesteld op de Fake Label Night op 1 maart in Ha Concerts in Gent. Het Gentse vlaggenschip deelt er het prestigieuze podium met hun labelgenoten Simon, olsan en Alois & VLB.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over