Sinds middernacht staat 'Zoveel' op alle streaminfplatformen, de nieuwe single van de Gentse rapgroep Uberdope. Het is de laatste voorbode van hun nieuw album dat volgende week vrijdag verschijnt. 'Zoveel' valt te beluisteren via deze link.

Nu eens grappig, dan weer bijtend kritisch of heel persoonlijk: op die nieuwe single laten de drie rappers van de Gentse groep meerdere facetten zien. Het overkoepelend thema van het nummer is nochtans hetzelfde. De enorme aantrekkingskracht van geld en het simpele feit dat niemand er ooit genoeg van lijkt te hebben. De slimme teksten en het catchy refrein vinden een perfecte landingsplek in de mellow en subtiele productie van producers Redrumbeats en Gumble. De sound is absoluut Uberdope, maar dan niet zoals we het al kennen.

Na singles 'Impact' en 'Zoveel' is het dan volgende week tijd voor het volledige plaatje. Een volledig album van Uberdope en dat is al geleden van 2018 dat ze dat nog eens deden. Het zet alvast heel wat in beweging. De ticketverkoop voor de Fake Label Night in Ha Concerts in Gent op 1 maart, waar ze hun albumrelease doen, loopt als een trein en zou wel eens een vol huis kunnen genereren voor de Gentse publiekslievelingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over