Uberdope lanceert vandaag de video voor ‘Big In Japan’, de tweede single van hun net verschenen album ‘Graag Gedaan’. De clip, gemaakt door de jonge Gentenaar Squared Second, levert meteen ook het antwoord op de prangende vraag 'Wat als het drietal geboren zou zijn in het land van de rijzende zon?'. 'Graag Gedaan' is sinds vorige week overal te koop en te streamen via deze link.

'‘Ik ben on a roll als sushi, altijd on a roll als Fuji’. Uberdope laat ook op dit trappy nieuwe nummer horen dat ze weinig gelijke geesten kennen als het gaat om het verkopen van intelligente onzin. Tot daar ook de enige verwijzing naar Japan trouwens: de track is één lange bijtende én grappige aanklacht tegen de grootheidswaan van sommige collega-rappers.

Wat onmiddellijk opvalt is de beenharde productie van ‘Big In Japan': producers Anders en de Compact Disk Dummies zorgen voor een waar bommentapijt van een productie waarop de drie rappers van Uberdope als nooit tevoren kunnen gloriëren. Na de funky zomersingle ‘Wow’ en de ingetogen sound van ‘Blauw’ is dit alweer een bewijs van het brede muzikale spectrum dat op ‘Graag gedaan’ valt te ontdekken.

In de video, geregisseerd en geanimeerd door Squared Second (het alias van Tibo Van Speybroeck) vallen net wat meer linken naar Japan te ontdekken. Het drietal glitcht zichzelf per ongeluk binnen in een sprookjesachtige virtual reality-wereld, waar niet wordt gekeken op één Japans element meer of minder. Reusachtige gouden katten, pagodes en paarse bomen met vliegende vissen: het passeert allemaal de revue. Uiteraard is het Gentse drietal zelf ook plotsklaps getransformeerd in een trio van Japanse komaf. Wat hadden we anders kunnen verwachten?

'Graag gedaan' luidt hoe dan ook een nieuw hoofdstuk in voor Uberdope. Dit wordt ook doorgetrokken in hun liveshows, waarin ze aantreden in een volledig nieuwe bezetting. De releaseshow vorige week was volledig uitverkocht, maar in het voorjaar plant de groep een clubtour. Op 6 maart staat de groep ook in de Gentse Vooruit, daar zijn wel nog enkele tickets voor verkrijgbaar. Graag gedaan' wordt uitgebracht door Fake Records en geproduceerd en gedistribueerd door News Distribution Benelux

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over