Het is tijd voor het overzichtje van de ultratop 50 van deze week. Net zoals de voorbije weken komen zijn vandaag ook de meeste nieuwkomers vlaams getind.

Zo is Will Tura volledig terug en scoort hij een nieuwe hit met "Vlaanderen zingt, Vlaanderen danst". Hij komt hiermee binnen op plaats 49. De volgende nieuwkomer is bijna 2 generaties jonger want "Jong & Eigenwijs" is de single van de Eurosong for kids kandidaten samen met Gene Thomas. We verwelkomen ze op plaats 47.

Afgelopen zomer was Kim Wilde nog te zien in Totz en op zomerhit en nu staat ze ook terug in de ultratop 50 met "you came 2006". Ze komt binnen op plaats 45. Natuurlijk vergeten we ook de stijgers niet en onze eerste sterke stijger is Helmut Lotti die met "Catherine" van 45 naar 40 springt.

Star academy winnares Katerine doet nog beter want haar "Catfight" gaat in de 2de week van plaats 46 naar plaats 39, liefst 7 plaatsen vooruit dus. Milk inc heeft een nieuwe single uit en dat merken we want ze komen nieuw binnen op plaats 38 met "Run". Ook de Veronicas gaan in hun 2de week vooruit, hun nieuwe single "4ever" komt van 43 en staat nu op 37.

Kikx maakt indruk deze week. Vorige week kwamen ze onopgemerkt binnen op plaats 48 maar deze week staan ze liefst 14 plaatsen hoger met "Laat me vrij". Ook Hadise gaat stevig vooruit want haar "Bad boy" springt van 41 naar 29. Alsof dit niet alles is vliegt Sandrine van 42 naar 27 met "Story of us", de soundtrack van de nieuwe windkracht 10 film.

De hoogste nieuwkomer deze week is weggelegd voor Justin Timberlake want zijn "Sexyback" debuteert op plaats 25. Tiesto ft Maxi Jazz namen een single op voor het goede doel en met succes want in hun 2de week staan ze al op plaats 18, liefst 12 plaatsen winst in hun 2de week dus.

De top 10 is grondig door elkaar geschud want we komen maar liefst 2 nieuwkomers tegen. De eerste nieuwkomer is tevens snelste stijger van deze week. Beyoncé feat Jay-z gaat namelijk van 24 naar 9.

De top 5 wordt geopend door Kate Ryan. haar nieuwe single "Alive" is weer een schot in de roos want deze week stijgt hij weer 5 plaatsen. Rihanna daarentegen is er niet ingeslaagd de nummer 1 positie te halen en deze week moet ze 1 plaats inleveren zelfs en belandt ze met haar "Unfaithfull" op 4.

Bob Sinclar komt op 14 oktober naar de TMF awards en dat het kot te klein is weten wij nu al zeker. Bob scoort namelijk al zijn 3de grote hit in 1 jaar tijd want na "Love genartion", "The world hold on" is er nu "Rock this party". Hij vliegt hiermee in zijn 3de week van 11 naar 3, opweg naar nummer 1?

De top 2 blijft nog steeds onveranderlijk en zo staat Marco Borsato nog altijd op 2 met "Rood" en maakt Henkie het Nederlands succes compleet want zijn "Lief klein konijntje" staat nog steeds op 1 en mag zich nog minstens een week langer dus best verkopende single van vlaanderen noemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: