Om het hoofdstuk van haar laatste EP 7 Blu af te sluiten onthult Blu Samu een nieuwe 2-step versie van haar track Amor. Met Amor 2.0 laat de artieste ons dansen op een uptempo, terwijl ze haar zachte stem behoudt. Sam Tiba op de productie komt met deze track onze winter opwarmen. Blu Samu heeft een sterk jaar achter de rug waar ze zich opnieuw positioneert als een artieste om in de gaten te houden!

Het is een verhaal van intensiteit dat de soulvolle stem van Blu Samu laat vibreren, diep alsof ze een heel deel van de discografie van de wereld heeft opgenomen, behendig laverend tussen suave en vastberadenheid, een beetje rap verwevend in haar zang.

7 EP

7 EP verscheen op 27 mei en bevat 7 bevat zeven melancholische en rebelse ballades waarop Blu Samu zich van een andere kan laat horen. Zo neemt haar stem in het nummer Turquoise en Birds een meer frontale en rap-achtige benadering aan, laat ze zich in Pai inspireren door de morna (een Kaapverdische muziekstijl) en hoor je in haar single Amor duidelijk de Portugese fado terug. De zeven nummers schakelen vlot tussen het Engels, Frans en Portugees.

De nummers kregen airplay op o.a. Studio Brussel, Radio 1, France Inter en Tsugi en Frankrijk. Blu Samu was te zien tijdens de Basique Sessionsop France 2 en zal op 5 december te zien zijn tijdens de Toots Sessies. Ze stond in een zo goed als uitverkochte zaal in Botanique en is op dit moment op tour met Ibeyi. Op de planning van volgend jaar staat heel wat nieuws!

LIVE

  • 01/12/22 - L'Antipode, Rennes (FR)*
  • 03/12/22 - Rocking Chair, Vevey (CH)
  • 07/12/22 - X-Tra, Zurich (CH)*
  • 08/12/22 - La Cooperative de Mai, Clermont-Ferrand (FR)*
  • 02/02/23 - Le 106, Rouen (FR)*
  • 15/02/23 - La Maroquinerie, Parijs (FR)

* voorprogramma Ibeyi

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over