De nieuwe ‘Star Wars’-film ‘Episode VII – The Force Awakens’ komt pas op 16 december in de zalen, maar de voorverkoop start al maandag 19 oktober om 9u. Het langverwachte zevende hoofdstuk komt er tien jaar na de laatste film ‘Episode III: Revenge of the Sith’ (2005). “De nieuwe ‘Star Wars’ wordt zonder meer een van de toppers van dit najaar”, aldus Tanja Piessens, woordvoerster van Utopolis België.

Topper van het najaar

België is een van de landen waar de nieuwe ‘Star Wars’ als eerste te zien zal zijn. De film komt bij ons in de zalen op 16 december, maar de voorverkoop gaat al maandag 19 oktober om 9u van start. ‘Star Wars: Episode VII’ belooft dan ook veel volk te trekken. “Dat het een stevig film-najaar ging worden, stond vast. De nieuwe ‘Star Wars’ wordt zonder meer een van de toppers van dit najaar. We verwachten dat het niet lang zal duren voor de tickets in voorverkoop de deur uit zijn. Veel mensen hebben jaren uitgekeken naar het vervolg.” Utopolis laat de fans van het eerste uur dan ook niet op hun honger wachten en organiseert op 16 december al een speciale vertoning om 10u ’s ochtends.

Dertig jaar later

‘Star Wars VII: The Force Awakens’ speelt zich dertig jaar na ‘Return of the Jedi’, de derde film in de ‘Oorspronkelijke’-trilogie, af. Regisseur van dienst is J.J. Abrams. Dit keer doen opnieuw bekende personages als Luke (Mark Hamill) en Leia Skywalkers (Carrie Fisher) en Han Solo (Harrison Ford) mee. Ook iconische figuren als Chewbacca (Peter Mayhew) en robots R2-D2 (Kenny Baker) en C3PO (Anthony Daniels) zijn terug van weggeweest, en worden bovendien door de originele acteurs gespeeld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: