Anne Marie Van Broeck

Presentatrice/schlagerzangeres Christine(Katrien De Becker) neemt haar moeder Anna (Marilou Mermans) en dochter Klaartje (Evelien Lauwers) mee op vakantie naar Gran Canaria. Een familie onderonsje? Niet helemaal, want ze heeft eigenlijk ook een tijdschrift verteld over deze reis; een reportage zou ze wel zien zitten, haar carrière kan best een boost gebruiken. Maar ook Klaartje, haar dochter, heeft extra plannen voor deze vakantie. Volgens haar zijn al haar vriendinnen geen maagd meer en zij wenst dus ook zo snel mogelijk haar eerste seksuele ervaring te beleven. Drie kandidaten heeft ze hiervoor al snel op het oog: een slungel/klungel, een macho six-pack, of een gehuwde man. Kleindochter en grootmoeder worden al snel bondgenoten: Klaartje en Anna wisselen verhalen uit over liefde en seks. En, Anna wordt daarenboven net een ondeugende tiener, wanneer zij de aandacht krijgt van een jongere lokale man en duidelijk vlinders in de buik krijgt. Christine is niet zo happy met de openlijke zoektocht naar seks en met de ontluikende vakantieliefdes, zowel van haar moeder als van haar dochter. Het feit dat haar eigen liefdesleven onlangs een deuk kreeg, maakt het er voor haar niet gemakkelijker op. En dan is er plots de journalist ….

“Vakantieliefdes”, de nieuwste productie van Theater M die vrijdag laatstleden in première ging, brengt drie vrouwen ten tonele. Over de mannen wordt enkel gesproken; zij zijn fysisch niet aanwezig. Het gaat dan immers ook over deze vrouwen, hun relaties met mannen, hoe zij in het heden en verleden omgaan met hun verlangen naar liefde, seks en romantiek, én de onderlinge relaties in dit driegeslacht.

Het is een luchtige komedie, met best wat pittige en grappige replieken. Daarnaast brengen de drie actrices enkele liedjes, soms a capella, en wagen ze zich aan een paar danspasjes. Het stuk is lichtvoetig, niet echt verrassend, maar dat is niet erg. Af en toe mag het toch ook gewoon leuk en ontspannend zijn!

“Geniet van sprookjes die ze je doen geloven …”

De eerstvolgende voorstellingen zijn op 4, 5, 12 en 13 mei, telkens om 20:30u, in Theater M, Mechelen. Vervolgens komt “Vakantieliefdes” naar het Fakkeltheater op 19 en 20 mei (om 20.30u) en voor een matinéevoorstelling op 21 mei (om 15:00u)

Tekst: Frans Ceusters
Muziek: Thomas Van Hauwaert & Sam Verhoeven
Regie en scenografie: Yves De Lathauwer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Vakantieliefdes
Datum: 
21 april 2017
Locatie: 
Theater M, Mechelen

Reservatie:

070/222.800
Meer informatie
Meer over