Vandaag verschijnt 'IKKE', de nieuwe single van Uberdope, op alle streamingplatformen. De losse single laat horen dat de Gentse rapgroep het na al die jaren nog absoluut niet verleerd is. 'IKKE' kreeg ook een bijzonder opmerkelijke videoclip mee, gemaakt door Uberdope-lid Ruben Boidin.

'Ikke, niemand anders dan ikke'. Het Gentse drietal had het in haar lange carrière regelmatig over zichzelf op nummers, maar gaat op 'IKKE' behoorlijk ver qua zelfliefde. Op een brutale productie van Antwerpenaar ToolBox laten de drie Gentse rappers zich desondanks van hun meest creatieve kant zien. Grote thema's moeten niet verwacht worden, een hoop heerlijk klinkende onzin daarentegen is in hoge mate aanwezig op de nieuwe single. Beluister 'IKKE' via deze link.

Weinig Belgische groepen die zich doorheen de jaren zo onderscheiden hebben met videoclips, als Uberdope, en dat is ditmaal niet anders. De clip toont alvast hoe ver zelfliefde bij rappers kan gaan en het is een waar visueel spektakelstuk geworden. Nieuw is dat Ruben Boidin, één van de leden van Uberdope, ditmaal het brein is achter de videoclip. Bekijk de clip van 'IKKE' op het YouTubekanaal van Fake Records, het label dat de drie rappers runnen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over