Met een spectaculaire dragqueen-act, inclusief de gemaquilleerde gastheer-presentator Kürt Rogiers, ging de 16de editie van Het Schlagerfestival vrijdagavond van start in de Hasseltse Trixxo Arena. Tot en met zondagnamiddag wordt er door ruim 30.000 feestvierders volop meegevierd, gezongen en gedanst tijdens de optredens van o.a. Christoff, De Romeo’s, Willy Sommers, Sergio en Schlagerfestival-debutant Stan Van Samang. Onder een immens grote discobal, de grootste die je in ons land en ver daarbuiten kan vinden, brengen Luc Steeno en Lisa del Bo met hun versie van de ‘Goeiemorgen Morgen’-klassieker van Nicole & Hugo een eerbetoon aan de vorig jaar overleden zangeres. Snelle beslissers kopen de laatste tickets voor zaterdagavond of de zondagnamiddagvoorstelling aan de kassa of op www.hetschlagerfestival.be

Dragqueens

Omringd met kleurrijke dragqueens verklaarde Kürt Rogiers, die zelf onderdeel was van de openingsact, Het 16de Schlagerfestival voor geopend. Dit weekend wordt er opnieuw drie dagen geschlagerd in de Hasseltse Trixxo Arena, goed voor meer dan 30.000 feestvierders. Die komen er meegenieten van de sfeer en de muziek van o.a. Laura Lynn, Die Schnappers Yves Segers en Matthias Lens, Lisa del Bo, Sergio en Christoff, die met een liveband hun grootste hits zingen. “Als je kijkt in de zaal zie je dat we met Het Schlagerfestival doorheen de jaren een heel gevarieerd en divers publiek hebben opgebouwd. We zijn een inclusief festival, waar iedereen welkom is, wat we vertaalden in onze kleurrijke openingsact. Hiermee onderstrepen we ook nog eens expliciet het ‘Glitter en Glamour’-jaarthema”, zegt Friedl Teirlinck namens de organisatie.

Discobal

De grootste discobal die je in ons land kan vinden, en ver daarbuiten, hangt dit weekend op Het Schlagerfestival. Het publiek danst en zingt er luidkeels mee met de artiesten of geeft er een oorverdovend applaus wanneer Luc Steeno en Lisa del Bo een warm eerbetoon brengen aan de vorig jaar overleden zangeres Nicole Josy van het iconische duo Nicole & Hugo.

Debutanten

Naast Die Schnappers Yves Segers en Matthias Lens, debuteert zanger en ‘Thuis’-acteur Stan Van Samang dit jaar ook op Het Schlagerfestival. Met zijn monsterhit ‘Scars’ en zijn versie van ‘Een Ster’ laat hij het publiek niet onberoerd. Vaste waarden Christoff, De Romeo’s, Laura Lynnen Willy Sommers zijn de absolute smaakmakers, net als Sergio, die met een pittige versie het ZZ Top-nummer ‘Gimme All Your Lovin’ de zaal letterlijk in vuur en vlam zet.

Wie de ‘Glitter & Glamour’-editie van Het Schlagerfestival 2023 dit weekend nog wil meepikken, kan de laatste tickets scoren voor de zaterdagavond (20u00) of zondagnamiddagvoorstelling van 15u aan de kassa of online op www.hetschlagerfestival.be

Op zaterdag 15 juli 2023 kan je opnieuw terecht in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke voor de Zomereditie, met optredens van o.a. De Romeo’s en debutanten Bram & Lennert, Luc Steeno en Jettie Pallettie.

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagnamiddag 24 maart 2024 kan je in de Trixxo Arena Hasselt terecht voor de ‘Flower power’-editie van Het Schlagerfestival, met optredens van De Romeo’s, Lindsay en Sam Gooris. Meer namen worden in de loop van de komende weken bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over