Gemiddeld 765.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 30,3% (VVA 18-54, live +3) – zagen de Liefde voor Muziek vorige week van het scherm spatten bij VTM. De start van het nieuwe seizoen werd opnieuw lovend onthaald en vuurde meteen enkele hits af op de iTunes charts. Dana Winner en Johannes Genard nestelden zich comfortabel op de eerste en tweede stek in de top 10. Op maandag 18 januari 2016 raakt de jonkie van de groep, Ian Thomas, geëmotioneerd door de covers van zijn collega’s.

Als benjamin van deze lichting moet Ian Thomas even wennen aan de gedachte dat grote kleppers uit de Vlaamse muziekwereld zijn songs zullen coveren. “Ik vind het kei cool dat ik in één avond overspoeld ga worden door fantastische creaties en ben super benieuwd. Dat ik deze ervaring op mijn 18 jaar kan meemaken stemt mij enorm dankbaar.” Onder een stralende zon neemt Ian zijn muzikale vrienden mee naar de kliffen van Portals Vells, waar hij zijn Grote Sprong nog eens overdoet. Na een frisse duik wijdt hij Johannes en Eva in in de wereld van het veganisme. Op het menu: veganistische pizza.

Vooral Paul Michiels lijkt al snel een bijzondere klik te hebben met de bijna vijftig jaar jongere Ian. Naar Amerika trekken om nieuwe muzikale horizonten op te zoeken: het was een avontuur dat ook Paul op jonge leeftijd overwoog. Zijn goede raad valt dan ook niet in dovemansoren tijdens een openhartig gesprek bij het zwembad. “Je bent in de wieg gelegd om een ster te worden. Blijf ervoor gaan en blijf vooral single”, klinkt het.

Het nummer waar Paul Michiels naar eigen zeggen meteen beslag op heeft gelegd is Slow Down. “Ik vond vele songs van jou goed, maar dit kon ik perfect naar mijn hand zetten.” Hoe klinkt Ians nummer uit de mond van muzieklegende Paul Michiels? Voor Dana Winner was de zoektocht naar het ideale liedje minder evident. “Jij was de moeilijkste”, vertrouwt ze Ian toe. “Tot ik Rain ontdekte.” Dana doopt het nummer om tot Wervelwind en laat opnieuw een diepe indruk na op haar collega's.

Diegene die na Dana komt, heeft het zitten”, kondigt Sioen met een bang hartje aan. Hij gaat het podium op met de hit die Ian naar Amerika leidde: Walking On Air, waarvoor hij samenwerkte met Snoop Dogg. Voor Eva De Roovere werkte de muziek van Ian Thomas bijzonder inspirerend. Ze koos voor één van zijn favoriete eigen nummers Another Round, zette er een aanstekelijk deuntje op en vertaalde het naar Licht Op Groen. Ook Belle Perez vond snel haar gading in het repertoire van Ian. Zij stapt uit haar comfort zone met een stevige versie van Monsters, de titelsong van de VTMKZOOM-serie Kattenoog, waarin Ian de hoofdrol vertolkte en Belle een gastrol speelde. “De nieuwe Belle is ontdekt”, stelt Dana Winner vast.

Johannes Genard sluit de tweede aflevering van Liefde voor Muziek af en doet dat niet onopgemerkt. Hij kiest het feestnummer Till The Morning en nodigt Sioen en Paul Michiels uit aan de piano en de mondharmonica. Johannes verrast Ian tot tranen toe en verbaast iedereen opnieuw met zijn originele sound. Zijn dankbaarheid uiten doet Ian ten slotte met Banana Pancakes van Jack Johnson: het nummer dat hij via zijn papa leerde kennen en dat hem altijd heeft geïnspireerd.

De volledige afleveringen van Liefde voor Muziek kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: