In een uitverkochte Antwerpse Arenberg, won de 34-jarige politie-inspecteur Vincent Voeten uit Beerse zondagavond Humo’s Comedy Cup 2021. Met zijn slimme en gortdroge humor haalde de Kempenaar het in een spannende finale van zijn medefinalisten Jade Mintjens en Charles Le Riche. Uit handen van de 7-koppige vakjuryvoorzitter Guy Mortier kreeg Vincent de hoofdprijs, die naast een cheque van 1000 euro, bestaat uit de eretitel ‘grappigste comedytalent van het jaar’. Met zijn overwinning stapt Vincent Voeten in de voetsporen van o.a. Bart Cannaerts, William Boeva, Jens Dendoncker en volgt hij de recentste winnares Amelie Albrecht op. De hoog aangeschreven wedstrijd heeft een lange traditie en werd voor het eerst georganiseerd in 1998. Sinds 2012 wordt Humo’s Comedy Cup geproduceerd door het productiehuis Pretpraters. Op VTM2 kan je op woensdag 23 maart 2022 de finale nog eens herbekijken.

Guy Mortier

Met 64 deelnemers uit 117 inzendingen, was de 13de editie van Humo’s Comedy Cup opnieuw een voltreffer. Kempenaars Vincent Voeten (34) en Jade Mintjens (23) namen het in de finale op tegen Gentenaar Karel De Rijcke (31), die als Charles Le Riche op het podium staat. Alle drie kregen de stand-up comedians zondagavond de kans om het enthousiaste publiek en de 7-koppige vakjury te overtuigen van hun humoristische kwaliteiten. Aan lachsalvo’s geen gebrek, want in de al wekenlang uitverkochte Arenberg werd er dit keer zonder beperkingen zichtbaar genoten van de hoogstaande, gevarieerde humor. Na een gesmaakt intermezzo van de recentste winnares Amelie Albrecht, maakte juryvoorzitter Guy Mortier de spannende uitslag bekend.

Zwartgallig

Met zijn typische zwartgallige, rauwe humor kwam huidig politie-inspecteur Vincent Voeten als winnaar van Humo’s Comedy Cup 2021 uit de envelop. In 2016 begon zijn carrière als stand-up comedian. Inspiratie haalt hij niet alleen uit z’n dagelijkse job, maar dankt hij ook aan inspirerende figuren als de Brits-Ierse comedian Jimmy Carr en de Amerikaanse stand-up comedian Anthony Jeselnik. Bij hen ontdekte hij elementen die hij kon meepakken in zijn eigen, vertrouwde stijl, die voornamelijk bestaat uit humor met een donker randje. Vincent presteert goed op wedstrijden. Vijf jaar geleden stond hij nog in de finale van de Lunatic Comedy Award. In datzelfde jaar nam hij ook deel aan de Utrechtse Comedy Talent Award, een wedstrijd die hij won. Niet alleen op het podium, maar ook achter de schermen werkte hij als humorist mee aan o.a. ‘Geubels en de Belgen’, ‘Is er een dokter in de zaal?’ en ‘De Slimste Mens Ter Wereld’.

Toekomst

Uiteraard is Vincent Voeten bijzonder blij met deze overwinning: “Het was best een pittig parcours, want ik ben inderdaad een controlefreak. Door het doorschuiven van de finale hadden we extra tijd om nieuwe moppen uit te proberen. Dat zorgde af en toe voor extra stress (lacht), maar ik ben blij dat ik er vanavond toch enkele heb kunnen gebruiken, die overigens ook heel goed werkten. Vanavond stonden er drie verschillende type’s op het podium. Met haar onafscheidelijke gitaar focuste Jade op de actualiteit. Charles is meer de man van de absurde humor en ik die van de donkere. Hoe hard ik het hen beiden ook gun, ik ben ontzettend blij met deze overwinning. De centen zijn leuk, maar de titel vind ik nog machtiger. Zeker als je kijkt naar de erelijst van deze wedstrijd. Wat de toekomst brengt? Morgen zit ik weer op het politiekantoor of ben ik onderweg in de combi. Voorlopig blijf ik dat met humor combineren, want uit beiden haal ik ontzettend veel voldoening. Een eigen theatershow is een idee dat al een tijdje speelt en wat we rustig onderzoeken. Eerst ga ik even genieten van deze overwinning.

Op VTM2 kan je op woensdag 23 maart 2022 de finale van Humo’s Comedy Cup 2021 bekijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: